Allmänning

Hur manga oppenvardsapotek finns det i Sverige?

Hur många öppenvårdsapotek finns det i Sverige?

Det finns över 1 400 öppenvårdsapotek i Sverige och branschen domineras av fem apotekskedjor. Förutom apotekskedjorna finns 38 företag med ett eller ett fåtal apotek. Dessutom finns tre e-handelsapotek utan fysiskt butiksnät. Utöver fysiska apotek och distansapotek finns tre dosapotek.

Vad betyder ordet apoteket?

Apotek (grekiska apotheke, ”förråd”) är en lokal eller butik för beredning och försäljning av läkemedel. På ett apotek arbetar farmaceuter (apotekare och receptarier) samt apotekstekniker och apoteksassistenter.

Hur många butiker har apoteket?

Apoteket AB bildades 1971 som Apoteksbolaget AB, då apoteksväsendet förstatligades. Apoteket har cirka 400 apoteksbutiker i Sverige, 600 apoteksombud och e-handel .

Vilka apotek är statligt ägda?

Gamla statliga Apoteket AB är fortfarande den största aktören på den svenska apoteksmarknaden. Det är den enda kedjan som är helt och hållet ägd av staten.

Vilken regering sålde ut apoteken?

Den då socialdemokratiska regeringen värnade om Apotekets ensamrätt, och planerade att göra de justeringar i monopolet som krävdes. Men hösten 2006 bytte Sverige regering. Under den borgerliga Alliansregeringen blev det dags för ytterligare en utredning om monopolets framtid.

Hur många Kronans apotek finns i Sverige?

Kronans Apotek AB är tredje största apotekskedjan i Sverige med över 325 apotek och mer än 2600 medarbetare. Kronans Apotek AB har cirka 16 procents marknadsandel och en kundklubb med drygt 2,5 miljoner kundklubbsmedlemmar.

Vilka är de statliga apoteken?

Vilka ingår i Apoteksgruppen?

Vi är unika med att ha både centralt ägda apotek och apotek som ägs av lokala entreprenörer. Vi erbjuder våra kunder en säker och tillgänglig hantering av receptbelagda läkemedel, kvalificerad rådgivning samt ett noga utvalt sortiment av receptfria läkemedel och andra omvårdande produkter.

Hur många apotek har Apoteksgruppen?

Apoteksgruppen i Sverige AB är en svensk apotekskedja med närmare 200 apotek där merparten ligger i lands- och glesbygd. Apoteksgruppen omsätter idag ca 4 miljarder kronor och har drygt 1000 medarbetare.

Share this post