Vad är mellanvården?
Mellanvården samarbetar med en öppenvårdsmottagning när en mer intensiv behandling behövs. Med sina mobila team har mellanvården möjligheter att specialanpassa behandlingsinsatser då det finns möjlighet att arbeta både i hemmiljö, annan närmiljö eller på mottagningen.
Är BUP en verksamhet?
BUP är rikstäckande och fungerar som en mer barn- och ungdomsanpassad psykiatrisk vårdenhet och är mer inriktad på terapi och social stimulans än den vuxenpsykiatriska vården. BUP är en specialiserad verksamhet.
Är BUP statligt?
Barn- och ungdomspsykiatri, BUP, i Stockholm är en specialistverksamhet inom den offentligt drivna sjukvården inom Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO, som är en del av Region Stockholm.
Vad händer på BUP akuten?
Att komma till BUP Akuten När en ung person kommer till oss ger vi i första hand krisbehandling och stöd. Vi gör också en psykiatrisk bedömning av personens tillstånd och gör en bedömning av det akuta vårdbehovet.
Vad är BUPS uppdrag?
Uppdrag och målgrupp BUP Akutenhet för akut barn- och ungdomspsykiatri efter klockan 16, nätter och helger. Målgruppen är barn och ungdomar under 18 år och deras familjer i behov av specialiserad öppen- och slutenvård inom barn- och ungdomspsykiatri samt deras familjer.
Hur är BUP?
Barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) erbjuder rådgivning, utredning och behandling för dig som är under 18 år. Det är till oss du vänder dig när elevhälsan, ungdomsmottagningen eller andra i din närhet inte räcker till. Om du är förälder, kompis eller annan närstående till någon som mår dåligt kan du också kontakta oss.
Vem äger BUP?
År 2000 skapades en gemensam organisation för BUP och PBU inom Hälso- och sjukvårdsnämnden. Detta för att patienterna lättare ska kunna få stöd av såväl öppenvård som klinikansluten vård när behov finns.
Varför blir man inlagd på BUP?
I de flesta fall hittar vi en planering som innebär att du kan vara hemma, men i enstaka fall kan du behöva läggas in på BUP-kliniken för heldygnsvård. Det beror framför allt på hur mycket skydd du behöver runt omkring dig när du mår som sämst.