Trendig

Vart hittar jag mitt arbetsgivarintyg?

Vart hittar jag mitt arbetsgivarintyg?

När arbetsgivaren skickat intyget via arbetsgivarintyg.nu får arbetstagaren ett meddelande via mejl eller sms. Arbetstagaren måste då logga in på a-kassans Mina sidor inom sex veckor för att godkänna arbetsgivarintyget. Intyget kommer att finnas under Mina dokument i Mina sidor.

Mer information om arbetsgivarintyg hittar du hos din a-kassa

  1. Unionens a-kassa.
  2. Arbetsgivarintyg.nu.

Hur begär man Arbetsgivarintyg?

Begär arbetsgivarintyget i Mina sidor Begär ditt arbetsgivarintyg i Mina sidor under E-tjänster. När du fyller i vilken arbetsgivare och vilken period du behöver intyg för, går frågan direkt till arbetsgivaren. Oftast är det löneadministratören som fyller i det.

Får inte ut mitt arbetsgivarintyg?

Det finns dock ingen sanktion mot en arbetsgivare som vägrar att lämna ut ett intyg. Om det föreligger svårigheter med att få ut ett arbetsgivarintyg kan man istället styrka hur mycket man arbetat med hjälp av t. ex. lönespecifikationer eller att en facklig representant på företaget intygar att du arbetat där.

Hur lång tid tar det att få ett arbetsgivarintyg?

Det finns inga lagregler på hur lång tid det ska ta att få ett arbetsgivarintyg. Däremot ska arbetsgivaren utfärda ett sådant intyg på begäran (47 § andra stycket lagen om arbetslöshetsförsäkring se här). Arbetsgivaren bör alltså göra detta utan oskäligt uppehåll från det att du begärt intyget.

Kan man kräva Arbetsgivarintyg?

Man har rätt till ett arbetsgivarintyg Den här rätten regleras i lagen om arbetslöshetsförsäkring och det finns ingen tidsgräns. Man kan alltså begära att få ett arbetsgivarintyg från en arbetsplats man arbetade på för flera år sedan. Om arbetsgivaren inte vill lämna ett arbetsgivarintyg kan man ta hjälp av facket.

Hur lång tid tar det att gå arbetsgivar intyg?

Måste man ha arbetsgivarintyg när man söker jobb?

Arbetsgivarintyget behöver du när du söker arbetslöshetsersättning hos akassan när du befinner dig mellan två jobb. Din arbetsgivare måste enligt paragraf 47 i lagen om arbetslöshetsförsäkring lämna ut ett arbetsgivarintyg.

Tipsa arbetsgivaren om e-tjänsten www.arbetsgivarintyg.nu där fyller arbetsgivaren i ditt arbetsgivarintyg efter avslutad anställning. När intyget är klart får du ett meddelande om att godkänna och skicka intyget digitalt till oss. Du använder BankID för att använda tjänsten.

Share this post