Frågor

Varfor morgonmote?

Varför morgonmöte?

Tidigare gick yrkesarbetarna ut på bygget och körde igång där de slutade kvällen innan, eller hade ett kort möte med sin arbetsledare. På de dagliga morgonmötena får alla istället en helhetsbild av arbetsplatsen. – På mötena uppmuntrar vi att komma med förbättringsförslag.

Varför Pulsmöten?

Pulsmöten är ett stå-upp-möten framför en pulstavla som genomförs på 5-20 minuter. Syftet är dels att tillämpa daglig styrning (eller visuell styrning), dels att ta hand om uppkomna problem. Pulsmöten har blivit populära i all slags verksamhet.

Hur inleda möte?

Inled med några minuters småprat – med var och en! Det kan kännas avigt att småprata med en skype-profil eller en mobil med högtalarfunktionen igång, men du som håller i mötet kan avhjälpa det genom att inleda mötet med att aktivt ställa några frågor till var och en.

Hur ser en agenda ut?

Vad bör ingå i en mötesagenda? Mötesagendan bör innehålla avsnitt för de olika punkterna på agendan. Du kan till exempel skapa avsnitt som ”Att diskutera”, ”Att göra” och ”Hänvisning”. Med en mötesagendamall från Asana kan du också dra och släppa uppgifter för att sätta dem i rätt ordning.

Vad är uppstartsmöte?

Ett uppstartsmöte eller driftstartsmöte, det vill säga det möte som parterna i ett avtal ofta har i samband med eller inför avtalsstart, är inte uttryckligen reglerad i lagstiftningen. Eftersom denna typ av möten inte är reglerat är det av mindre betydelse vad mötet kallas.

Hur man skriver en agenda?

Vad du ska ha med i mötesagendan Om det är du som håller i mötet, sätt ihop en dagordning i tid så att du kan vara säker på att lämpliga personer är inkluderade (eller inte) och så att du kan specificera vad var och en bör bidra med.

Hur utvärdera ett möte?

Identifiera de frågor du vill ha besvarade/utforskade! Inled mötet med att tydliggöra och förankra mötets syfte och mål. Led mötet utifrån vad ni är överens om! Avsluta mötet med att sammanfatta vad ni diskuterat och vilka beslut som tagits och se till att alla vet vad nästa steg är!

Share this post