Allmänning

Hur skordar man groddar?

Hur skördar man groddar?

En svans tar sig ut genom fröskalet och söker efter något att rota fast sig i, vilket inte finns. Därför är groddar ofta krokiga och sneda som ett resultat av det ivriga sökandet av fastrotning. Efter skörd äter man hela grodden, både frö och svans.

Hur gör man Ärtgroddar?

Skott – så här gör du!

  1. Lägg hushållspapper på en tallrik, fukta pappret med en blomspruta. Strö över frön. Duscha igen med vatten. Täck ev med plastfolie (men utan att det sluter tätt).
  2. Efter 1-2 dagar, när fröna spruckit upp, ställ dem på fönsterbrädet. Fortsätt att hålla en jämn fuktighet. Skörda efter 5-10 dagar.

Hur groddar man Broccolifrön?

Så här odlar du broccoligroddar

  1. Rengör dina frön noggrant i ett durkslag.
  2. Blötlägg fröna i din groddburk eller annan behållare cirka 8-10 timmar.
  3. Häll av vattnet.
  4. Skölj sedan groddarna i omgångar.
  5. Efter några dagar kommer du märka att groddarna börjar växa in i varandra.

Hur förvarar man Alfagroddar?

Efter några dagar när groddarna är tillräckligt stora, ställ fram groddarna i ljuset så att de blir gröna. Förvara sedan i en platspåse i kylen. Groddar håller ca 4-5 dagar.

Hur nyttigt är Ärtskott?

Ärtskott är både nyttigt och jättegott i sallad eller på smörgåsen. Du väljer själv hur mycket ärter du vill odla, gå efter brickstorleken. Skölj ärtorna och lägg dem i en skål med fem gånger så mycket ljummet vatten. Låt dem ligga i vattnet över natten och slå sedan bort vattnet.

Hur länge håller Alfagroddar?

Är broccoli tvåårig?

Trots att romarna spred den över stora delar av Europa, var det först i mitten av 1500-talet som den började odlas i större omfattning. Den var då en tvåårig växt som bildade blomhuvuden först andra året. Broccolin var inte bara grön vid den här tiden, utan också violett, brun, röd och gräddfärgad.

Share this post