Populära

Vad ar positivt med naturgas?

Vad är positivt med naturgas?

Naturgas leder till mindre koldioxidutsläpp jämfört med andra fossila bränslen, ger en säkrare energiförsörjning samt förser Vattenfall med en mer balanserad portfölj som bättre avspeglar den europeiska energimixen. Vi levererar gas till nästan 2,4 miljoner slutkunder.

Är naturgas bättre än diesel?

Lägre utsläpp med fordonsgas Fordonsgas är ett av de drivmedel som har absolut lägst klimat- och miljöpåverkan. Jämfört med bensin och diesel är utsläppen av koldioxid ca 90 procent lägre med biogas och cirka 25 procent lägre med naturgas. Dessutom ger gasdrivna fordon sänkta utsläpp av kväveoxider och partiklar.

Vad är positivt med gas?

Gasen används för att den är enkel att hantera, säker, konkurrenskraftig och mer miljövänlig än olja och kol. I vissa värmeprocesser är naturgas det enda alternativet till olja och har egenskaper som gör att den är att föredra framför el.

Vad händer med gasbilar?

Nyligen aviserade regeringen att merkostnaden för besiktning av gasbilar ska tas bort. Pressmeddelandet kom från samma Infrastrukturdepartement som remitterat förslaget att gasbilar inte längre ska räknas som miljöbilar. Man brukar säga att den ena handen inte vet vad den andra gör.

Vilka nackdelar finns med naturgas?

Naturgas. Naturgas ger lägst utsläpp av koldioxid per energienhet jämfört med andra fossila bränslen. Däremot finns risker för annan klimatpåverkan. Naturgas består framför allt av gasen metan som har en klimatpåverkan som är 34 gånger högre än koldioxid (utifrån FN:s klimatpanels rapport 2013).

Hur fungerar fordonsgas som drivmedel?

Biogas är ett förnybart bränsle som framställs genom rötning av organiskt material. Biogas består till största delen av metan och används främst som fordonsgas. Genom att tanka bilen med biogas kan man sänka sina koldioxidutsläpp med cirka 95 procent jämfört med bensin och diesel.

Share this post