Frågor

Vad ar Frokapsel?

Vad är Frökapsel?

Frökapsel betyder i stort sett samma sak som sporgömme.

Vad är det i ett frö?

Ett frö är fortplantningskroppen hos fröväxter. Kallas kärna om det är ett hårt innandöme som i bär eller stenfrukt. Ett frö består av ett embryo, eventuellt näringsvävnad, och ett skal. Frön kan vara nakna, som hos barrväxter, eller inneslutna i frukter, som hos blomväxter.

Kan man ta frön från zinnia?

Du kan skörda frön innan eller efter frosten Odlar du bara en sorts zinnia är det inte så viktigt hur du gör. Blommorna från dina skördade frön kommer ha samma utseende som de du tog fröna ifrån.

Var sitter fröna på zinnia?

Fröerna är små svarta och pilformade. De sitter fast runt basen av blomman och är lätta att hitta. Lägg dina frökapslar på ett vitt papper och dra försiktigt av bladen. Separera frön från torkade blomdelar och förvara dem torrt och mörkt.

Är mörk korsord?

Synonymer till mörk

  • ljusfattig, oupplyst, svart, oklar, dunkel, skum; mörklagd, mörkhyad.
  • låg, djup, dov, grov.
  • dyster, pessimistisk, förstämd, nedstämd, svårmodig, disharmonisk, trist, butter, ovänlig; oförklarlig, misstänkt, ej uppklarad; hopplös, utsiktslös; barbarisk, ociviliserad, präglad av okunnighet.

Vad betyder ordet frö?

Betydelse: Den del af växters frukt, som är bestämd till deras fortplantning.

Är ett frö korsord?

Frö betyder i stort sett samma sak som korn.

Vad är en kompromiss?

En kompromiss är ett beslut som syftar till att genom förhandling tillfredsställa flera parter i en intressekonflikt, genom att balansera för- och nackdelar för de inblandade.

Har oljerika frön?

Växten luktar starkt av harts och ur dess oljerika frön har s.k. grön terpentin och lampolja utvunnits. Frukterna är syrliga och ätliga. På bladen bildas baljlika gallbildningar (”judebaljor”), vilka kan bli ett par decimeter långa.

Har frö till bror?

I den nordiska mytologin är Frej (Frö) son till Njord och tvillingbror till Freja. Frej var en fruktbarhetsgud och räknades även som fredens gud. Enligt tron hade han sin hemvist i Alfheim, ljusalvernas rike där han var härskare.

Share this post