Allmänning

Hur skoter man en ananas?

Hur sköter man en ananas?

Ananas vill stå varmt och ljust men kan få brännskador på bladen av alltför stark sommarsol. Vintertid något svalare men fortfarande ljust. Vattna regelbundet och låt jorden torka upp lätt mellan gångerna. Låt inte överskottsvatten bli stående i ytterkrukan, då ruttnar rötterna.

Hur planerar man en ananas?

Fyll krukan med jord och gräv ett litet hål i jorden och placera toppen i jorden så att bladen sticker ut. Placera den någonstans där det är mycket sol. För att ananasen ska kunna växa är det viktigt att den får rikligt med sol.

Hur vet man att en ananas är bra?

En omogen ananas är grön och hård. När frukten börjar bli gul, fjällen bruna och frukten ger efter lite när man trycker på den är den mogen och redo att ätas. Ananas ska förvaras i rumstemperatur, och en mogen ananas har endast några få dagars hållbarhet.

Varför blir bladen gula på mina krukväxter?

Gula blad faller av Ett tecken på övervattning. Kolla hur torr jorden är innan du vattnar, inte bara genom att känna med ett fingret på det översta lagret jord – utan även genom att lyfta krukan och känna hur tung jorden känns. Tung jord = vatten kvar i jorden.

Har ananas på toppen?

För att plantera ananasen behöver du egentligen bara själva toppen/kronan på den. Skär av kronan några centimeter in på själva kroppen. Ta sedan bort allt fruktkött ur toppen och ta bort döda blad.

Varför är bladen gula?

Gulnande blad är ett tecken på otillräckligt med naturliga tillväxthormoner, som reglerar produktionen av klorofyll i bladet. Innan blomman skördas, producerade moderplantan dessa hormoner. Efter skörden blir det en brist på dessa ämnen. Gulnande blad är inget annat än förlust av ”bladgrönt ”, även känt som klorofyll.

Varför gulnar bladen på mina krukväxter?

Gula eller bruna blad på växter Ett vanligt misstag som många gör är att man vattnar sina växter för mycket under vintern, när de flesta växter vilar. En effekt av övervattning är gula eller bruna blad. Tänk på att du då bör minska vattningen till en gång varannan vecka.

Share this post