Allmänning

Vilka atergarder kan leda till att vaxthusgaserna minskar?

Vilka återgärder kan leda till att växthusgaserna minskar?

Framförallt vidmakthållande. Klimatpåverkan från byggande och underhåll av infrastruktur samtidigt som dessa åtgärder i sig både kan leda till ökade och minskade utsläpp från trafiken. Inom investering, vidmakthållande och trimning. Åtgärder i kollektivtrafik, cykel gång, järnväg, sjöfart etc.

Vilka åtgärder finns idag för att minska utsläppen av växthusgaser?

Genom att resa med flyg mindre ofta, förändra våra matvanor och köpa begagnat istället för nytt gör stor klimatnytta och kan minska din klimatpåverkan med flera ton per år.

Vad gör Sverige för att leva upp till Parisavtalet?

Sverige förespråkar ett ambitiöst genomförande av Parisavtalet och bidrar på flera olika sätt för att målen ska nås. Det innebär både åtgärder för att minska utsläppen av växthusgaser i Sverige genom nationellt fastställda klimatmål, men även internationellt genomförandestöd till utvecklingsländer.

Vad kan samhället göra för att hjälpa miljön?

Dina val i vardagen spelar stor roll för hur mycket utsläpp du orsakar. Att äta mer vegetariskt, resa mer kollektivt, cykla mer och välja miljömärkt el i hemmet är enkla saker du kan göra för att minska utsläppen. Klimatkalkylatorn är framtagen av WWF i samarbete med SEI, Stockholm Environment Institute.

Vad är syftet med Kyotoprotokollet?

Kyotoprotokollet är en internationell överenskommelse som förhandlades fram 1997 och som trädde i kraft 2005. Syftet var att minska klimatutsläppen och de utvecklade länderna hade åtaganden för att nå det målet.

Har Parisavtalet trätt i kraft?

Avtalet har alltså formellt trätt i kraft, vilket betyder att alla länder som formellt antagit avtalet är rättsligt bundna till det enligt internationell lag. Avtalet i sig innehåller dock både bindande och icke-bindande komponenter.

Vad genererar mest utsläpp?

Den största delen av dagens utsläpp av växthusgaser kommer från industrin, byggnader, transporter och den el- och värmeproduktion som sker för att förse dessa med energi. Fossila bränslen orsakar tre fjärdelar av de totala växthusgasutsläppen. En fjärdel av utsläppen orsakas av avskogning, jordbruk och djurhållning.

Share this post