Ny

Hur lange haller en kylbox kylan?

Hur länge håller en kylbox kylan?

En bra kylväska kan klara 1-2 dygn men då är det i princip en stor frigolitlåda med väldigt lite utrymme. En vanlig kylväska håller ofta bra i upp till 6-8 h.

Hur länge kan en kylbox vara igång?

Ex en kylbox på 45W kan köras max 16h på ett bilbatteri på 60Ah.

Hur mycket el drar en kylväska?

30 – 35 Ah/dag.

Hur packar man en kylväska?

För att kylväskan ska ha bästa effekt bör den fullpackas och förses med kylklampar i botten och överst i kylväskan. Eftersom det blir varmare i övre delen av väskan bör värmekänsliga livsmedel såsom smörgåsar med pålägg och köttprodukter packas i nedre delen av kylväskan.

Hur kallt i kylväska?

De hårda håller visserligen kylan bättre än de mjuka, men skillnaderna är små. Kylklampar är onödigt att använda och släpa på, för om varorna är kylskåpskalla håller sig maten tillräckligt kall tills det är dags att äta. I genomsnitt höjs temperaturen i kylväskan med en grad i timmen om den inte öppnas.

Vilken kylbox är bäst?

Vinnare och bäst i test är kylboxen Arctic Tern Electric-Cooler-Box.

  • På andra plats i bästa kylboxen kommer Petromax Cool Box-25-Liter.
  • På tredjeplats i bästa kylboxen kommer Stanley FMST83282-1.
  • Hur fungerar en kylväska?

    Tre olika tekniker används för elektriska kylboxar: termoelektriska element, absorbtionsteknik och kompressordrift. Termoelektriska element är de vanligaste. Ström skickas genom ett kylelement som leder värme från insidan till utsidan. På utsidan sitter en fläkt som blåser bort överskottsvärme.

    Hur länge håller sig Kylklabbar?

    6. Fyll upp kylväskan ordentligt. En fullpackad kylväska håller kylan i ungefär fyra timmar, se därför till att fylla ut tomma utrymmen med isklampar eller frukt. Här kan du också stoppa frysta vattenflaskor.

    Är biltemas kylbox bra?

    Biltemas box får avdrag för kvaliteten då den inte klarade fallprovet från 50 cm utan att få en bestående skada på locket. Sämst hållbarhet har Jula vars handtag gick sönder i fallprovet och inte går att använda längre. Testfakta har testat sju kylboxar till bilen.

    När uppfanns kylväskan?

    Kylväskan patenterades år 1953, och var en självklar men nödvändig pryl.

    Hur kallt blir det i en kylväska?

    Urberg Cooler Bag från Outnorth var allra kallast, tätt följd av Julas Kayoba, med innertemperaturer på 8,2 respektive 8,5 grader. Sämst var Nakano kylväska från Harald Nyborg – där hade temperaturen klättrat upp till 11, 2 grader redan efter en timma. Favorit i jämförelsen är Jula Kayoba.

    Hur mycket ström drar en kylväska?

    strömförbrukning för olika kylaggregat. Ett kompressoraggregat (tex Isotherm) med 30-40 l box förbrukar ca 15-20 Ah per dygn om boxen är fylld. En Supercool drar ca 70-75 Ah per dygn.

    Share this post