Ny

Kan man tacka nej till sen anmalan?

Kan man tacka nej till sen anmälan?

Läs och svara på första antagningsbeskedet Om du blivit antagen, måste du tacka ja för att behålla din plats. Om du tackar nej eller inte svarar inom den angivna tiden, kommer din plats att gå vidare till någon som står i reservkön. Om du blivit reservplacerad måste du tacka ja för att behålla din plats.

När är sista ansökningsdagen till högskolan?

Anmäl dig senast 19 april! Före och under antagningsperioden behöver du hålla reda på några datum.

Kan man tacka nej efter andra urvalet?

Resultatet kan ändras i andra urvalet. Om du antas till en utbildning som du satt högre upp i din anmälan i det andra urvalet, kommer du att strykas från en utbildning du satt längre ner, även om du var antagen till den i första urvalet. Systemet ser till att du inte tackar ja till för många högskolepoäng/utbildningar.

När är urval 1 klart?

12 juli. Antagningsbesked 1 med svarskrav publiceras. När det första urvalet är klart får du e-post om att du kan läsa ditt antagningsbesked genom att logga in på antagning.se.

Vad händer om man tackar nej till antagning?

Nej, om du söker en kurs eller ett program och tackar nej innan du registrerat dig och påbörjat utbildningen påverkas inte dina möjligheter att bli antagen. Däremot kan du inte automatiskt antas till samma kurs på samma lärosäte igen om du påbörjat utbildningen.

Kan man komma in som reserv efter andra urvalet?

Du kan bli reserv Efter det andra urvalet (eller första, för sommarkurser) gör institutionen reservantagning om det finns platser kvar. Om du står på tur i den urvalsgrupp där det har blivit platser lediga kommer du att erbjudas en plats.

Hur många program kan man söka till gymnasiet?

Det finns ingen gräns för hur många val du får göra. Valen är en kombination av program/inriktning och skola. Du kan därför söka till samma utbildning på olika skolor för att öka dina chanser att få en plats. Du visar vilka utbildningar du helst vill gå genom att rangordna valen i din ansökan.

Kan man ta bort en sen anmälan?

Lägg till sena utbildningar Tänk på att du inte kan ändra ordningen på de utbildningar som du har anmält dig till i tid. Vill du stryka ett sent alternativ efter urval 1, måste du kontakta den högskola eller det universitet som alternativet tillhör.

Share this post