Blogga

Vad ar Kommunikationsperspektiv?

Vad är Kommunikationsperspektiv?

Utifrån ett kommunikationsperspektiv har intressentgruppen allmänheten (via medier) traditionellt sett stått i fokus. Det har historiskt sett handlat om press, radio och tv. Det är också jobbet pressekreterare som är grunden till yrket kommunikatör om man får tro Sveriges Kommunikatörers historieskrivning.

Vad är kommunikationsarbete?

Utifrån dessa förutsättningar beskrivs hur kommunikationsarbetet ska utvecklas inom vetenskapsområdet för naturvetenskap och teknik under 2013-2014. Kommunikation är en tvåvägsprocess där det sker ett utbyte av tankar, åsikter eller information, oavsett om det sker via tal eller skrift.

Hur organisera en kommunikationsavdelning?

Se över organisation och kompetens. För att även kommunikationsavdelningen ska kunna gå från det linjära till det mer interaktiva behöver stuprör bytas ut mot hängrännor. Det är inte längre kanalerna och processerna som är knutna till dem som styr arbetsordningen, utan behovet att få ut budskapen och berättelserna.

Alla större organisationer har intressenter som har ett behov av att få löpande information om hur det går för organisationen. Utifrån ett kommunikationsperspektiv har intressentgruppen allmänheten (via medier) traditionellt sett stått i fokus. Det har historiskt sett handlat om press, radio och tv.

Hur skriver man repliker i en text?

Replikerna skall märkas ut på rätt sätt. När du skriver texter kan du själv välja vilken modell du använder. Blanda inte ihop dem och håll dig till en modell i en och samma text. Varje ny replik skrivs på en ny rad och inleds med talstreck (/tankstreck/pratminus) längst till vänster.

Vad gör en kommunikationsavdelning?

Information och kommunikation Kommunikationsavdelningen samordnar och driver övergripande informations- och kommunikationsutveckling och ansvarar för policy, riktlinjer och manualer samt kompetensutveckling och utbildning inom vårt verksamhetsområde.

Share this post