Allmänning

Vilka dor flest i trafiken?

Vilka dör flest i trafiken?

80 % av alla som dör i bilolyckor är män. 65 000 viltolyckor med större djur (exempelvis älgar) sker årligen. Trafikolyckorna kostar samhället 25–50 miljarder kr årligen.

Hur många dör i skoterolyckor?

Enligt statistik från Transportstyrelsen omkommer i genomsnitt mellan fem till tio personer årligen av skoterolyckor, men det har skett en minskning av antalet dödsoffer de senaste tio åren.

Hur många olyckor med vattenskoter?

Men sanningen är enligt Transportstyrelsens statistik att 7 personer har omkommit i olyckor med vattenskoter under en 9 års period från 2011 till och med 2019. Under samma period har 49 skadade konstaterats. Någon ökande trend av dödsolyckor förekommer inte under denna period.

Vart är det tillåtet att köra vattenskoter?

I Sverige får man enligt vattenskoterförordningen endast köra vattenskoter i allmänna farleder samt inom områden där länsstyrelsen har beslutat om undantag från det generella förbudet. Du som kör en vattenskoter är ansvarig för att inte skada människor, natur eller miljö.

Vilka vägar är störst risk att dödas?

Vägar med höga hastigheter och utan mitträcke är de absolut farligaste vägarna att köra på. Höga hastigheter innebär höga risker. När det går fel, går det väldigt fel och konsekvenserna blir förödande. Avsaknaden av mitträcke innebär också en stor fara, med hjälp av mitträcke kan de mest dödliga olyckorna undvikas.

Hur ser olycksstatistiken ut i Östergötland?

2021: Totalt larmades vi till 4 650 larm under förra året. Det är något fler larm mot 2020 då det var 4 570 larm. Samtidigt som antalet bränder i byggnader är relativt oförändrat syns en fortsatt oroande utveckling när det gäller hur många som omkommer i bostadsbränder.

Hur många döda i trafiken 2021?

Under 2021 omkom 192 personer på de svenska vägarna, vilket är 12 färre än 2020 då 204 människor omkom. – Från polisens sida är vi glada över att ha bidragit till att antalet döda och skadade i trafiken minskat under ytterligare ett år.

Share this post