Ny

Hur mycket vatten suger en bjork?

Hur mycket vatten suger en björk?

Ett fullväxet träd som din björk dricker ca 200 liter en sommardag. Björken hämtar sitt vatten både ytligt men dessutom tämligen långt ner i marken så du kommer troligtvis inte att märka någon större skillnad än att gräsmattan växer bättre då den slipper att konkurrera med björken om det mer ytliga vattnet.

Hur mycket dricker en fullvuxen björk per dygn?

Stora, friväxande träd kan mycket väl nå upp till så höga värden som 200-300 liter per dag, om det är riktigt soligt, och om det finns tillräckligt mycket vatten i marken. Men förbrukningen ligger inte konstant på den nivån. På skogsmark är en rimligare förbrukning 30-40 liter per dag och träd.

Hur många kubik i ett träd?

Om vi antar att trädet är 35 cm i brösthöjd (inte 45 cm i marknivå) , och 12 m högt är stammens volym, från stubbe till toppknopp, utan grenar men med bark, ca 0,4 m3, om trädet är 15 m högt är volymen 0,49 m3. (volymfunktioner för björk Manfred Näslund, 1940).

Hur många liter vatten dricker en gran?

Sätt julgranen i en fot som rymmer mycket vatten. Den dricker ofta 1-2 liter om dagen. Det första vattnet får gärna vara lite varmt för att underlätta vattentransporten. En del tror på effekten att snedkapa rotänden för att få större vattenupptagande yta.

Vilken björk dricker mest vatten?

Björk suger ut mest vatten av alla trädslag. Detta beror bland annat på trädets läge och på bladytan. Så till exempel suger en vanlig lönn ut mer vatten än en björk.

Vilka träd dricker mest vatten?

Björk suger ut mest vatten av alla trädslag. Det finns andra trädslag som suger ut betydligt mer vatten. Detta beror bland annat på trädets läge och på bladytan. Så till exempel suger en vanlig lönn ut mer vatten än en björk. Är du rädd för att få mycket vatten runt huset, satsa på andra träd än björk.

Vilka träd behöver mycket vatten?

10 träd som behöver mycket vatten

  • Vit poppel.
  • Kakaoträd.
  • Breadfruit träd.
  • Hästkastanj.
  • Marsh cypress.
  • Falsk banan.
  • Blommaaska.
  • Haya.

Share this post