Allmänning

Hur lang rehab efter Meniskoperation?

Hur lång rehab efter Meniskoperation?

Efter titthålsundersökningen, då man har tagit bort en liten del av menisken, kan man snart gå normalt igen. Om man har sytt menisken ska man använda en skena i cirka sex veckor, men rehabiliteringen kan ta upp till sex månader.

Hur lång rehab menisk?

Bra att röra på knät Du kan behöva träna med en fysioterapeut. Hen kan göra ett träningsprogram som är anpassat för dig. Ibland är knät svullet och stelt en månad eller mer efter operationen. När och hur mycket du kan börja belasta knät beror på vilken skada du har fått och vilken operation som har gjorts.

Hur länge är knät svullet efter Meniskoperation?

SVULLNAD Knäleden är ofta svullen efter operationen och kan ibland förbli så i några månader. Risken för svullnad minskas även genom att sitta med benet i horisontalläge, t. ex. på en stol, och pumpa bort svullnad genom att vinkla fotleden kraftigt upp och ned.

När kan man börja springa efter Meniskoperation?

Hur påbörjas rehabilitering av knät efter meniskoperation?

Rehabiliteringsprocessen av knät efter en meniskoperation bör påbörjas i princip direkt. Det rekommenderas inte att skjuta upp rehabiliteringsvård och -träning eftersom detta kan innebära risker för knäets rörlighet. Vi svarar på några vanliga frågor om p-piller Orsaker till torra ögon under klimakteriet

Kan en meniskoperation behövas om du råkat ut för en olycka som skadat Meniskerna?

En meniskoperation kan behöva göras om du råkat ut för en olycka som skadat meniskerna. Det finns två typer av skador på meniskerna i knät. Den ena beror på en allvarligare olycka, ofta i samband idrott. Då kan den skadade menisken komma i kläm och knät låser sig, vilket behöver opereras.

Hur länge räknar man med rehabiliteringstid efter en knäprotesoperation?

Man räknar oftast med en rehabiliteringstid på upp emot ett år efter en knäprotesoperation, men vissa kan känna sig bra betydligt tidigare än så.

Share this post