Blogga

Vad innebar kravstallning?

Vad innebär kravställning?

Kravställning är grunden för ett lyckat projekt Kravställning handlar mer om varför och mindre om hur. En agil arbetsprocess gör det möjligt att göra anpassningar efter förändrade krav som uppstår under projektets gång. Det tryggar att slutprodukten överensstämmer med dina behov.

Hur tar man fram en kravspecifikation?

Några råd för att göra en kravspecifikationen

  1. 1) Beskriv väsentliga detaljer som projektet ska innehålla – Koncept, målsättning och effekt, eventuell förstudie, tydlig målgrupp, tidsplan, sökoptimering, säkerhetskrav, prestanda, budget etc.
  2. 2) Skriv korta användarberättelser/user stories – Vem ska utföra vad och varför?

Vad är ett lösningsförslag?

I förstudien så klarläggs omfattningen av projektet, nuläget analyseras, innehållet struktureras och intressenter kartläggs. Vidare bedöms affärsnyttan om projektet genomförs, lösningsförslag tas fram, krav tydliggörs och en plan för dess genomförande tas fram.

Kan KRAV vara?

Betydelse: Begäran att få en penningfordran betald; äfven (bildligt och i allmänhet) fordran, tarf, behof.

Vad betyder kravhantering?

Kravhantering är det systematiska arbetet med behov som ska uppfyllas av tekniska system. Det är en central disciplin inom programvaruutveckling och Systems Engineering. Arbetet omfattar fastställandet av intressenters produktmål samt specifikationer av dessa.

Var finns kundens prioriterade krav dokumenterade?

Prioritera krav innebär att beroende på hur viktiga kraven är för kunden får de olika prioriteringar vid utveckling av systemet. Korset och värdeskalor är ett sätt att prioritera krav. Dokumentera krav innebär att kraven ska finnas nerskrivna.

Vad är syftet med förstudien?

En förstudie görs för att ta fram förutsättningarna för ett projekt. I förstudien så klarläggs omfattningen av projektet, nuläget analyseras, innehållet struktureras och intressenter kartläggs.

Share this post