Allmänning

Hur kallt tal pelargon?

Hur kallt tål pelargon?

Pelargonerna kommer från trakter där vintrarna är milda och frost är sällsynt. Så bör de övervintra — ljust och frostfritt, idealtemperaturen är 5 – 10°.

Vilka grader klarar pelargoner?

Om du har tillgång till ett svalt rum med omkring 8–10 grader och dessutom tillgång till växtbelysning, är detta optimalt för övervintring av pelargoner. De flesta pelargoner klarar sig bra även i en lite svalare rumstemperatur i ditt ljusaste fönster. Vattna mycket sparsamt och ge ingen näring om pelargonen är i vila.

Hur länge kan pelargoner stå utomhus?

Innan frosten kommer behöver man fundera på vad man ska göra med sina pelargoner till vintern. Inga pelargoner tål frost så man måste komma till ett beslut. En möjlighet är ju att låta pelargonerna stå ute tills det blir minusgrader.

När ska man ta ut pelargoner?

Pelargoner är känsliga för frost, så vänta med att ställa ut dina pelargoner tills våren har kommit för att stanna och risken för frost är över. Pelargoner går att plantera i rabatten men odlas oftast i kruka.

När ska pelargoner vintervila?

Förbereda pelargoner inför vintern Det är inte så svårt som det låter. Man ska bara låta pelargonerna förstå att det är en vintervila på gång. Generellt gäller att man slutar med näringsvattning på sensommaren och tar in plantan innan första frosten.

Hur klipper man ner pelargoner?

Beskärning av pelargon Pelargoner kan klippas när som helst och i princip hur mycket som helst. De tål att beskäras ner nästan helt och hållet. Bara det finns en liten nod kvar där nya skott kan bildas. Använd en sekatör eller kniv vid beskärning.

Hur Vinterförvarar man mårbackapelargoner?

Övervintra plantan ljust och svalt, 5-10°C är idealisk temperatur. I början av mars är det dags skära tillbaka plantan och plantera den i en något större kruka. Längre fram på våren när rötterna vuxit till sig är det dags att plantera om den i en lite större kruka.

Kan man klippa ner pelargoner i september?

Det finns många rena arter och primärhybrider som faller inom denna kategori, liksom en hel del doftpelargoner, engelska pelargoner och pelargoner som hör till gruppen unika pelargoner. Undersök vad som gäller för just din planta. Kanske är den en sådan som det är bättre att beskära i september/oktober istället.

Share this post