Populära

Vad hander om man exfolierar for mycket?

Vad händer om man exfolierar för mycket?

Exfoliering gör att huden blir spänstigare, fastare och slätare. Detta resultat gör att många faller för frestelsen av överexfoliera. Emellertid kan en övernitisk användning faktiskt minska hudens vitalitet och göra att den lättare skadas av UV-ljus.

Hur exfolierar man kroppen?

1) Fokusera på de hudområden du vill exfoliera – områden som är torra och fjällar kan behöva mer omsorg än andra. 2) Applicera din exfolieringsskrubb med mjuka, cirkulerande rörelser i upp till en minut. Massera inte huden för hårt, särskilt inte om du har känslig hud. 3) Skölj med ljummet vatten.

Hur många gånger ska man tvätta ansiktet?

Du ska inte tvätta ansiktet mer än två gånger per dag. Om du tvättar mer kommer din hud bli irriterad och kan leda till att din hud överproducerar olja. I fall du inte haft smink eller någon kräm på huden så kan det vara bra och strunta i tvålen och bara tvätta med vatten. Din hud behöver en paus från produkter ibland.

Är det bra att tvätta ansiktet på morgonen?

Under natten rensar vår hud ut slaggprodukter. Det innebär att huden naturligt rensar ut fetter, smuts och slagg – som lägger sig på hudytan. Av denna anledning är det viktigt att du även rengör ansiktet på morgonen, så att dessa slaggprodukter har ”någonstans att ta vägen” och inte stannar kvar på huden.

Vad menas med att man ska exfoliera huden?

Därför är det viktigt att veta hur man exfolierar sin hud och vad exfoliering betyder. En exfolieringsskrubb för ansiktet avlägsnar inte bara döda hudceller – den stimulerar även cirkulationen i huden. Behandlingen förbereder din hud på att absorbera hudvårdsprodukter och ger huden ett fräscht utseende med lyster.

Hur använder man Cleansing Gel?

Denna rengöring hjälper dig att avlägsna orenheter och förebygga framtida utslag. Rengöringsgeler aktiveras av vatten, så börja med att fukta produkten i dina händer med lite vatten. Fortsätt med att löddra upp gelen genom att, med cirkulära rörelser, varsamt massera in den i hyn. Skölj av med varmt vatten.

Share this post