Trendig

Vad innebar opartiskhet?

Vad innebär opartiskhet?

Att vara opartisk är att ha ett neutralt förhållningssätt till något utan att blanda in vinklade åsikter. Men en ensidig rapportering i ett program kan balanseras upp i ett annat och det finns utrymme för värderande och kritiska omdömen. Här nedan följer vad Myndigheten för press, radio och tv skriver.

Vad innebär saklighet och opartiskhet?

Sakligt och opartiskt agerande i all verksamhet Ibland är begreppen saklig och opartisk synonyma medan saklighet handlar om vad man grundar ett beslut på så avser opartiskhet hur beslutsprocessen uppfattas utifrån. För att uppträda objektivt måste du vara uppmärksam på intressekonflikter som kan uppstå.

Får public service ha reklam?

Public service får inte sända reklam Public service-företagen får inte sända reklam och inte använda sig av produktplacering. UR:s program får inte sponsras alls men SVT och SR får använda sponsring med strikta begränsningar.

Vad har SVT för politisk färg?

Sveriges Television AB (SVT) har till uppgift att bedriva tv-verksamhet i allmänhetens tjänst. Verksamheten ska präglas av oberoende och stark integritet och bedrivas självständigt i förhållande till staten som olika ekonomiska politiska och andra intressen och maktsfärer i samhället.

Vad betyder SVTr?

SVTr är en tjänst som SVT erbjuder till tv-operatörer och deras abonnenter. Om du har en digital tv-box hemma och din operatör stödjer SVTr kan du ta del av ett urval av SVT:s program i efterhand. Vilka program som görs tillgängliga och hur länge de går att se kan variera beroende på vilka rättigheter som finns.

Vad är Konsekvensneutralitet?

Konsekvensneutralitet även Konsekvensneutralitetsprincipen, innebär att eventuella konsekvenser av publicering av en text, ett reportage eller dylika inslag i ett mediautrymme ej ska avgöra om publicering skall ske eller ej, det vill säga man skall förhålla sig neutral till konsekvenserna utan att låta sig påverkas av …

Vad är syftet med SVT Nyheter?

SVT:s verksamhet bedrivs självständigt i förhållande till politiska, kommersiella och andra intressen i samhället. Vi ska granska och debattera det som händer i Sverige och omvärlden, som till exempel i Uppdrag granskning och i vår nyhetsverksamhet. SVT ska vara opartiska och sakliga.

Share this post