Blogga

Vad ar engine flush?

Vad är engine flush?

GAT Engine Flush är lämplig för användning i alla diesel- och bensinmotorer med eller utan turbo. Den snabb verkande kombinationen löser effektivt upp samtliga avlagringar och föroreningarna (oilsludge) i motorns oljesystem i mikroskopiska flytande beståndsdelar.

Hur får man bort intorkad olja?

Använd varmt vatten och Neutral. Täck fläcken med flytande diskmedel och gnid försiktigt in produkten i fläcken med en gammal tandborste med roterande rörelser. Glöm inte att först testa produkten på ett litet område som inte syns. Skölj med varmt vatten efteråt.

Hur ofta motortvätt?

Svar: Det är betydligt trevligare att öppna motorhuven om motorn är ren och prydlig och den kan tvättas regelbundet. Dagens motorer är så väl isolerade, att de tål både avfettning och vatten utan att man behöver plasta in några komponenter, vilket var fallet förr.

Är det bra med motortvätt?

Många tror att en motortvätt är svår att genomföra och är rädda att skada motorn, men motorn är tåligare än du tror. Avlagringar och smuts är vanliga i motorer och det är bra att få bort dem, då de bland annat innebär en brandrisk.

Hur tvättar man en motor?

Tvätta motorrum

  1. Kall motor. Motorn ska vara sval innan du kör igång med tvätten, i värsta fall händer det att avfettningen bränner och missfärgar plastdetaljer.
  2. Täck eldetaljer. Börja med att täcka över fördelarlock, generator och eldetaljer, förslagsvis med plast.
  3. Spraya.
  4. Spola rent.
  5. Torka torrt.
  6. Klar.

Hur rengör man motorolja?

Häll JLM Engine Oil Flush Pro till motoroljan i motorn när den är varm (arbetstemperatur). Låt motorn gå på tomgång (bilen får ej köras) i 7-15 minuter, beroende graden av föroreningar i motorn. Töm sedan ut den gamla oljan och fyll på med en ny fräsch olja (Ardeca Lubricants) och ett nytt oljefilter.

Varför göra motortvätt?

Vilka problem som kan uppstå efter en motortvätt?

Svar: Fördelarlocket är en klassisk fuktfälla vid motortvätt. Ta bort locket och torka det torrt. Det kan även vara så att tändkablarna är slitna och att det har krupit in fukt i dem. Tändspolen kan också ha fått fukt i sig, men börja med fördelarlocket.

Share this post