Blogga

Varfor attika och bikarbonat?

Varför ättika och bikarbonat?

Ättika och bikarbonat för sig själva eller i olika kombinationer ersätter många av dina vanliga rengöringsprodukter i hemmet. Blanda med till exempel vatten eller salt beroende på vad du vill göra. Användningsområdena är många. Du kan tvätta, grovrengöra, ta bort fläckar eller ta bort oönskade dofter och mycket mera.

Hur påverkar städning miljön?

Tänk på att varje liten produkt du köper inte bara innehåller kemikalier, utan även måste tillverkas och fraktas till dig och på det sättet gör avtryck på miljön. Om du dessutom använder städprodukter som är koncentrerade och som blandas ut med vatten gör du också att färre leveranser behöver köras land och rike kring.

Hur miljövänligt är bikarbonat?

Bikarbonat – universalmedlet som är 100% miljövänligt. Bikarbonat har använts sedan urminnes tider till rengöring och alla möjliga hälso- och skönhetskurer. Varför funkar det så bra? Dess speciella molekylstruktur har lätt slipande och polerande egenskaper vilket gör bikarbonat till en utmärkt rengörare.

Är ättika miljövänligt?

Ättika som miljövänlig köksrengöring Blanda då ättikan med varmt vatten och lite citron i en skål som du sätter i mikron, kör på full effekt i några minuter och sedan kan du enkelt torka bort matresterna. Använd ättika för att städa och få bort dålig lukt ur kylskåpet.

Är ättika skadligt för miljön?

Ättiksyra bryts snabbt ner av mikroorganismer både i aerobisk och i anaerobisk miljö. Ättiksyra skadar vattenorganismerna. Ingen bioackumulering av ättiksyra har påvisats. Utifrån gällande kriterier klassas ättiksyra inte som ett miljöfarligt ämne.

Är bikarbonat farligt för miljön?

– Såpa kommer man långt med. Och sedan finns det flera exempel på mer miljövänliga saker, säger Caroline Söderlund. – Bikarbonat kan vara bra, precis som citron, bakpulver och ättika.

Hur kan vi tänka miljösmart i våra hem disk tvätt dusch?

Att tänka på när du tvättar

  • Börja med att vädra plagget!
  • Tvätta mer sällan.
  • Var snabb med fläckarna.
  • Använd miljömärkt tvättmedel!
  • Dosering!
  • Fyll maskinen eller välj funktionen för halv tvätt.
  • Att lufttorka sparar energi men framförallt sliter det inte lika mycket på de känsligare plaggen.

Share this post