Blogga

Var kan man lasa till civilingenjor?

Var kan man läsa till civilingenjör?

Civilingenjörsutbildning finns vid Blekinge tekniska högskola, Chalmers i Göteborg, Högskolan i Halmstad, Jönköping university, Karlstads universitet, Kungliga tekniska högskolan i Stockholm, Linköpings tekniska högskola, Luleå tekniska universitet, Lunds tekniska högskola, Mittuniversitetet, Mälardalens högskola, Umeå …

Hur är det att gå på KTH?

Jag kunde på gymnasiet känna att det var jobbigt att läsa 8-10 kurser samtidigt och därför uppskattar jag verkligen att det inte är så längre. Däremot går man ju igenom en hel kurs under mycket kortare tid (ca 8-10 veckor) på KTH och det kan ju naturligtvis kännas tufft i början, men man vänjer sig!

Vad gör man på KTH?

Att arbeta som ingenjör kan betyda många olika saker. Men gemensamt är att en ingenjörs arbete syftar till att utveckla alla våra tekniska system, så att vi i slutänden ska kunna leva både lättare och smartare. Teknik använder vi varje dag.

Hur många civilingenjörer finns det i Sverige?

UKÄ:s statistik över antal examina

Civilingenjör Totalt antal examina – civil- och högskoleingenjör
2012/13 3 347 5 520
2013/14 3 765 6 099
2014/15 4 252 6 695
2015/16 4 458 6 850

Vilken ingenjör vill du bli?

Civilingenjör i maskinteknik är en internationellt konkurrenskraftig utbildning där digitala verktyg för produktframtagning används tidigt. Som civilingenjör i maskinteknik arbetar du i team med produktutveckling och tillverkning. Produktutveckling kan handla om att utveckla koncept, konstruktioner och material.

Vad gör en civilingenjör i datateknik?

Du kommer att kunna arbeta med avancerade datatekniska tillämpningar inom områden som hälsoteknik, energi- och miljöteknik, transport och logistik, robotteknik och telekom. Datateknik har en viktig roll också i media- och underhållningsbranschen. Inom industrin har civilingenjörer ofta en arbetsledande ställning.

Vilken är den bästa civilingenjörsutbildningen?

Civilingenjör – En utmanande inriktning Urank, en fristående association som genomförde rankning av svenska högskolor och universitet fram till 2013, visade i deras teknikrankning 2013 att Kungliga Tekniska högskolan, KTH, var det bästa lärosätet för dig som ville ha en civilingenjörsexamen.

Vad krävs för att läsa till civilingenjör?

För civilingenjörsprogrammen krävs grundläggande behörighet samt Fysik 2, Kemi 1 och Matematik 4. Om du inte har behörighet finns möjlighet att läsa Tekniskt basår.

Vilken typ av ingenjör tjänar mest?

Bland civilingenjörsyrken finns den högsta snittlönen bland ”Övriga civilingenjörer” – alltså andra inriktningar än de största. Efter dem har civilingenjörsyrken inom elektroteknik den högsta snittlönen, följt av bygg och anläggning samt maskinteknik.

Är civilingenjör datateknik bra?

Jobb och framtid Som civilingenjör i datateknik har du en attraktiv nyckelkompetens. Många branscher genomgår stora omställningar där nya IT-system blir allt viktigare. Det gäller till exempel banker, transporter, hälso- och sjukvård samt underhållning – och utvecklingen väntas nå många andra områden mycket snart.

Vad gör datateknik?

Vad är och gör en Datatekniker? Datatekniker inom service och support sköter servicen av datorer och datasystem. De har ansvaret för att datorerna fungerar och för att användarna har den utrustning de behöver för att kunna sköta sitt jobb på ett bra sätt.

Vilket universitet har bäst lärarutbildning?

Vid Universitetskanslersämbetets granskning av landets ämneslärarutbildningar får Linköpings universitet fortsatt toppbetyg. Statistiken visar att LiU är det enda lärosätet som fått godkänt för sin ämneslärarutbildning i matematik, åk 7-9.

Vad gör en civilingenjör i industriell ekonomi?

Typiska roller för en civilingenjör från Industriell ekonomi är projektledare, affärs- och produktutvecklare, analytiker eller entreprenör. Sverige är världsledande på innovationsområdet och har många spännande företag du kan jobba för.

Share this post