Ny

Hur man tillverkar choklad?

Hur man tillverkar choklad?

Hur tillverkas choklad? Kakaopulver görs av de rostade kakaobönorna. Precis som kaffebönor rostas kakao i heta roterande trummor tills de fått en jämn och fin färg. Efter rostningen mals de i stora kvarnar, den malda massan har hög fetthalt.

Vad är Kakaonibs Hur tillverkas det och hur används det?

Kakakomassa/nibs och kakaosmör framställs ur kakaobönor (läs mer > Om kakao). Bönorna skördas, jäses och torkas på odlingsplatsen och skickas sedan i säckar till chokladtillverare över hela världen. Kakaonibs = jästa, torkade, skalade, rostade och krossade kakaobönor. Kakaomassa = malda och valsade kakaonibs.

Hur använder man Kakaonibs?

Bönorna bereds genom fermentering, torkning och rostning. Bönorna krossas sedan till nibs och de kan användas till allt från sallad, frukt- och nötmixar till bakning med mera. Dessa Kakaonibs är väldigt energirika och innehåller rikligt med fett, järn och magnesium samt antioxidanter.

Vad kan man göra med Kakaonibs?

Kakaonibsen är bitar av rå kakaoböna och innehåller bland annat antioxidanter. Kung Markattas ekologiska Kakaonibs är underbara att strö över kladdkakan eller att ha i din hemagjorda glass för extra crunch och chokladsmak. De kan även göra din smoothie extra lyxig.

Hur äter man Kakaonibs?

För kakao är faktiskt väldigt hälsosamt och dessa små läckerbitar kan du mumsa i dig precis som de är och likaså kan du peppa din smoothie, kaffet, efterrätter och glass. Eller ja, egentligen vad du vill. Du som älskar choklad har hittat nyckeln till livets goda med dessa små bitar.

Vad smakar Kakaonibs?

Nibs är skalade och krossade kakobönor och har en mild lite nötig smak samtidigt som det ändå förstås smakar choklad, inte alls så bitter som tex riktigt mörk choklad på 99%kakao. Kakaobönan innehåller ett stort antal antioxidanter som framförallt är lätta för kroppen att tillgodogöra sig men även magnesium och järn.

Share this post