Populära

Vad drar at sig vatten?

Vad drar åt sig vatten?

Det här experimentet går ut på att du ska få se att ett så kallat torkmedel eller torrboll (kalciumklorid) drar åt sig vatten. Kalciumklorid (Torrbollar/torkmedel) används bland annat i uppställda båtar och husvagnar över vintern för att få bort fukt.

Vad innehåller en torrboll?

Vad händer om jag får innehållet i Torrbollen på min hud eller i mina ögon? Produkten innehåller Kalciumklorid 75-99%. CAS 10043-52-4, EG nr. 233-140-8.

När är en torrboll förbrukad?

Svar. Torrbollen fungerar ända ner till 0 C, men vid minusgrader upphör funktionen då ingen fukt finns. Vätskan i burken fryser inte till is.

Vad är salt rent kemiskt?

Vanligt salt – koksalt – är uppbyggt av natriumjoner och kloridjoner. Det kemiska namnet är natriumklorid. Med kemiska beteckningar skrivs det så här: NaCl. Den kemiska formeln visar att det är lika många positiva joner som negativa joner.

Vilka grundämnen består salt av?

Koksalt består av två grundämnen: Natrium… och klor. Det kemiska namnet är natriumklorid.

Var placera Torrboll?

Placera Torrbollen centralt i båten och så luft kan cirkulera fritt runt den. Se till att den står stadigt så den inte välter. Fukten som samlas i hinken är inte kul att få ut i båten då den är väldigt salt och klibbig.

Varför håller jonerna i saltkristaller ihop?

varför håller jonerna i en saltkristall ihop? Jonerna i en saltkristall hålls ihop av positivt laddade natriumjoner och negativt laddade kloridjoner som bildades när det två ämnena regerade med varandra, dvs att jonernas olika laddningar håller dem ihop.

Hur gör man med Torrbollen?

Torrbollen består av tre plastdelar och en påse. Vid montering sätts det platta locket på underdelen och därpå läggs påsen. Sedan placeras den perforerade toppen ovanpå. Påsen suger upp fukten och vätska bildas i botten på Torrbollen.

Share this post