Trendig

Var pa SUPen ska man sta?

Var på SUPen ska man stå?

Kliv sedan upp på SUPen och sätt dig på knäna. Detta är en bra startposition som hjälper dig att öva teknik utan att det krävs allt för mycket balans. Placera dig strax bakom mittpunkten på brädan. På så vis trycker du ner fenorna och får bättre styrkraft samtidigt som din SUP hålls stabil.

Vilken är den bästa SUPen?

Vissa vill glida fram sittandes medan andra vill paddla ståendes så snabbt det bara går, men oavsett vad man är ute efter vill man ha det bästa. Vi har testat ett större urval av olika populära SUP brädor och kommit fram till att den bästa SUP brädan 2022 är 2117 Of Sweden Sup Aqua Hybrid 10dl.

Hur stå på en SUP?

För att få bäst balans så placera fötterna axelbrett strax bakom mitten på brädan, tårna ska vara riktade framåt. Böj lätt på benen för att kunna vara rörlig och kunna parera eventuella rörelser från vattnet. Genom att placera fötterna axelbrett strax bakom mitten på brädan får du bäst balans.

Hur transportera SUP?

Om du tänker vandra långa sträckor, tänk på att SUP-ryggsäcken kan bli tung. Men det är absolut ett sätt att transportera din bräda med flyg, bil, buss, tåg eller cykel utan trassel. Hård bräda: Det enklaste sättet att transportera en hård SUP-bräda är på biltaket.

Vilken längd på SUP?

Allt är relativt. En person som som vill ha en glidarsup och väger 90 kg behöver en större SUP, exempelvis runt 11 fot eller längre. En lättare person runt 60kg klarar sig på en SUP som är runt 1-2 fot kortare.

Hur väljer man rätt SUP?

Väger du 70 kg och uppåt bör du välja en bräda med 6 tumstjocklek. Hårda SUP-brädor finns också i flera tjocklekar och längder som påverkar bärigheten. De vanligaste längderna är 10.8, 11.6 och 12.6. För paddlare över 85 kg bör man välja en sup med längden 12.6.

Var ska man köpa SUP?

Men populariteten har också gjort att du kan köpa en uppblåsbar SUP på allt från bensinmacken till byggvaruhandeln till riktigt låga priser. Priser på 2500-4000 kr förekommer.

Hur hårt pumpa SUP?

Pumpa brädan hårt, det ska den hålla för. Vi brukar pumpa till 17-18PSI, då är det svårt att känna skillnad från en hård bräda under fötterna. Efter 17PSI är det väldigt tungt att pumpa en SUP och skillnaden blir inte särskilt stor.

Hur pumpar man upp en SUP?

Hur blåser man upp en uppblåsbar SUP För att blåsa upp brädan börjar du med att montera slangen på pumpen i hålet där det står ”inflate”. Rulla sedan ut brädan på marken med ventilen uppåt och skruva loss locket på ventilen och kontrollera att pinnen i ventilen är i stängt läge.

Hur många bar i en SUP?

HOBIES brädor pumpas upp till 18 psi – över 1 bar! Vilket är ovanligt bra och kräver även en bra pump – som givetvis ingår. Liksom fena, ryggsäck och en liten reparationskit.

Hur Suppar man?

Gör så här

  • Ta av skyddshöljet runt stolpillret. Doppa stolpillret hastigt i ljummet vatten så går det lättare att föra in.
  • Sitt på toaletten eller på huk, eller stå med ena foten på en stol. Du kan också ligga på sidan med lätt böjda knän.
  • Ett vanligt råd är att föra in stolpillret med den platta änden först.

Hur högt tryck i SUP?

⁃ Billiga brädor går heller inte att pumpa särskilt hårt, till högt tryck. 15 psi är ett vanligt förekommande maxtryck på de lågprisbrädor vi sett. Lustigt nog tycker vi att ”luftmadrasskänslan” i SUP:en, när den inte längre hänger ner i mitten där du står, börjar avta först vid 15 psi.

Hur paddlar man paddleboard?

För att ta dig framåt med en sup-bräda behöver du en lång paddel som når vattnet när du står upp. Att styra är heller inte speciellt svårt. Du paddlar så nära brädan som möjligt, med paddeln riktad vinkelrätt mot vattenytan. För att svänga paddlar du lite längre ut från brädan och gör därmed en bredare sväng.

Hur svårt är SUP?

Enkel träning för alla åldrar. För den som aldrig provat sup kan det se svårt ut och många tror att det är samma sak som att stå upp och hålla balansen i en kanot. Men faktum är att sup är enklare än många andra vattensporter och en aktivitet som passar alla åldrar, oavsett tidigare surferfarenheter.

Kan man vara två på en SUP?

Med tiden har SUP:en utvecklats och går numera att använda på fler sätt än att bara surfa och paddla på. Eftersom att den är så anpassningsbar så passar SUP för hela familjen, gammal som ung. Alla kan lära sig. På vissa SUP:ar kan man till och med vara två på samtidigt.

Share this post