Blogga

Vilket eller vilka av foljande pastaenden om ultraljud stammer?

Vilket eller vilka av följande påståenden om ultraljud stämmer?

Vilket eller vilka av följande påståenden stämmer. > Det är svårare att undersöka bukorganen med ultraljud hos patienter med mycket abdominellt fett jämfört med smala patienter, > Brun fettväv kan ge upphov till högt FDG-upptag vilket ibland försvårar tolkning av PET-bilder.

Vad är RF puls?

Vad är en RF-puls och hur skapas den? RF-puls är en radiofrekvent puls som man skickar in i patienten (man varierar magnetfältet med tiden). Protonerna absorberar energin så att de går från low- till high-energy state och börjar precessera i fas med varandra.

Hur fungerar magnetresonans?

Men i magnetkameran orienterar de sig efter magnetkamerans magnetfält. Därefter skickas radiovågor (det är dock inte ’radiovågor’ utan ett elektromagnetiskt fält i det radiofrekventa området) in i kroppen, protonerna tar upp energi från dessa och så att säga tippar.

Vilken typ av signal mäts vid avbildning med Mr?

Genom att mäta styrkan på signalen och hastigheten med vilken signalen avklingar framställs detaljrika bilder på kroppens vävnader. Metoden kan endast användas på isotoper med udda antal kärnpartiklar eftersom jämna par tar ut varandra.

Vad är en Relaxationstid och hur kan vi skilja på signaler från protoner i olika typer av vävnad?

Denna hastighet beror på hur fastbundna protonerna är i vävnadernas kemiska föreningar. Det finns två sätt att mäta protonernas hastighet med, dessa kallas relaxationstider och benämns som T1 och T2. Datorn måste alltså mäta dels styrkan hos den återsända radiosignalen och även hur den förändras med tiden.

Vilka påståenden är korrekta vid misstänkt Scaphoideumfraktur?

Vilka påståenden är korrekta vid misstänkt scaphoideumfraktur? Rätt svar är: En missad scaphoideumfraktur kan leda till posttraumatisk artros i carpus., MR kan detektera en fraktur redan samma dag. Denna bild visar en rekonstruktion av en CT- undersökning vid halsryggsfraktur.

Share this post