Rekommendationer

Hur kommer det sig att A och T binder sig med varandra och G och C?

Hur kommer det sig att A och T binder sig med varandra och G och C?

Varje varv i helixen innehåller 10 kvävebaser. Det finns fyra olika kvävebaser: adenin, tymin, cytosin och guanin. Dessa binder alltid ihop med varandra på ett speciellt sätt, A med T och G med C. De två DNA-kedjorna sägs därför vara komplementära.

Vad är det som avgör vilken av de två strängarna som kommer fungera som templat sträng?

Byggstenarna vid transkriptionen är fria nukleotider som finns i cellkärnan. Dessa kopplas till nukleotiderna i de separerade DNA-strängarna enligt basparningsprincipen där C binder till G, och A till T (i DNA) eller U (i RNA). När den ena strängen används som mall, bildas därmed en exakt kopia av den andra.

Hur ser en promotor Region ut?

Prokaryota och eukaryota promotorer kan se helt olika ut. En prokaryot promotor är ofta en tydlig och distinkt sekvens som är lätt att identifiera på den kontinuerliga DNA-sekvensen, medan den eukaryota promotorn kan vara tusentals baspar lång och ändå inte vara den enda enhet som reglerar genens uttryck.

Har Kiwi DNA?

När jag kollade i mikroskopet såg jag tusen små trådar som då är DNA. Hypotes: Jag tror att vi kommer att få fram DNA från kiwin för att allt levande och alla frukter har DNA och då kan man få fram DNA från en kiwi. Jag tror vi inte kommer få fram så mycket men ändå tillräckligt för att se hur ett DNA ser ut.

Vad sker vid en extraktion?

Extraktion, av latinets ex = ut, ur samt trahere = draga, även utkokning, är en kemisk process som används för att isolera ett ämne ur en blandning. Utkokning förekommer ofta inom farmakologi för att få fram medicinskt verksamma ämnen ur naturliga råvaror (örter och andra växter).

Varför binder A till T?

De två DNA-strängarna binds samman via nukleotidernas kvävebaser. Kvävebaserna adenin (A) och tymin (T) binder alltid till varandra och bildar basparet A-T. Kvävebaserna guanin (G) och cytosin (C) binder till varandra och bildar basparet G-C.

Share this post