Trendig

Hur samhallet har forandrats?

Hur samhället har förändrats?

Förr arbetade nästan alla med tillverkning. Nu har tekniken tagit över tillverkningen och vi har nästan alla blivit säljare. Utbudet av varor ökar hela tiden och konkurrensen om kunderna ökar. Marknaden dominerar och samhället kommersialiseras.

Hur har samhället förändrats de senaste 50 åren?

De senaste 50 åren har mänskligheten gått igenom den största förändringen någonsin vad gäller hälsa och ekonomi. En förändring som påverkar, inte bara de flesta delar av den mänsk liga tillvaron, utan även människans omgivning, andra arter och planeten vi lever på.

På vilka sätt har människors livsstil försämrats under de senaste 200 åren?

På vilka sätt har många människors livsstil förändrats de senaste 200 åren? Runt 1800 talet förändrades människors hälsa. Industrialiseringen påbörjades och folk lämnade jordbruket. Detta ledde till att folk började jobba på fabrik som både kunde vara farligt och jobbigt.

Hur har samhället förändrats de senaste 100 åren?

Inflyttningen till städerna ökade i takt med att samhället blev allt mer industrialiserat. Folkrörelserna växte och samhället demokratiserades. Skillnaden mellan rika och fattiga minskade i samhället. 1900-talet var också ett århundrade då kvinnorna fick större frihet och mer makt.

Hur påverkar Könsnormer samhället?

Det finns också många olika normer kring hur vi förväntas vara eller leva våra liv. Det kan handla om allt från hur vi klär oss, vem det anses okej att bli kär i och hur vi förväntas vara för att vi är tjej respektive kille. Dessa normer kan påverka både hur vi ser på oss själva och hur vi ser på andra.

Vilka negativa följder kan normer leda till?

I många fall kan normer vara något positivt, t ex skapa ordning. Ett exempel är att vi står i kö till kassan i mataffären. Andra normer, t ex de som rör utseende, språk eller sexualitet kan påverka negativt, genom att de leder till dåligt bemötande eller diskriminering för de som inte passar in i normen.

Share this post