Blogga

Vad gor man pa samhalle?

Vad gör man på samhälle?

Du lär dig om hur individen och samhället samspelar och hur människans livsvillkor har förändrats under historien. Du studerar människan både som individ, gruppmedlem och samhällsmedborgare. Du studerar också det svenska och utländska samhällens strukturer, verksamheter och funktioner.

Du lär dig om samhällsförhållanden i Sverige och resten av världen, om samspelet mellan individ och samhälle samt om människors livsvillkor. Du lär dig om demokrati, etik, genus och miljö. Du lär dig om makt ur ekonomiska, sociala och politiska aspekter samt om medier och informationsteknik.

Vad är skillnaden mellan ekonomi och samhälle?

På Ekonomiprogrammet, Juridik får du lösa juridiska problem utifrån rättskällor och metoder som du lär dig att använda under gymnasieutbildningen. Samhällsprogrammet är ett gymnasieprogram för dig som är intresserad av hur människan och samhället drivs och utvecklas både i Sverige och i andra delar av världen.

Vad läser man för ämnen i samhälle?

Du studerar människan både som individ, gruppmedlem och samhällsmedborgare. Du studerar också det svenska och utländska samhällens strukturer, verksamheter och funktioner. Du får reflektera över frågor om demokrati, kommunikation, etik, genus, miljö och makt ur ekonomiska, sociala och politiska aspekter.

Vilka ämnen ingår i samhällskunskap?

Det har sin bas inom statsvetenskap, sociologi och nationalekonomi, men även andra samhällsvetenskapliga och humanistiska discipliner ingår. Med hjälp av begrepp, teorier, modeller och metoder från alla dessa discipliner kan komplexa samhällsfrågor förstås och förklaras. Ämnet har även ett historiskt perspektiv.

Är ekonomi svårare än samhälle?

Skillnaden mellan Ekonomiprogrmamet och Samhällsvetenskapsprogrammet är inte så jättestor. Många kurser är det exakt samma och man kan med ”de rätta” valbara kurser få nästan identisk utbildning på EK och på SA.

Vilken linje är bredast samhälle eller ekonomi?

Inriktning naturvetenskap De innehåller också kurser inom samhällskunskap, historia, språk och religionskunskap. Naturvetenskapsprogrammet är det program som ger bredast behörighet för universitets- och högskolestudier.

Hur mycket merit behöver man för estet?

Vid ansökan till Estetiska programmet eller annat program med färdighetsprov räknas eventuell uppnådd provpoäng med i meritvärdet, då kan alltså antagningspoängen överstiga 340 poäng.

Share this post