Frågor

Vad ar skillnaden mellan likadan och liknande?

Vad är skillnaden mellan likadan och liknande?

Vi köpte de till och med på samma ställe. Två saker som är liknande är nästan av samma slag. Någon egenskap är nästan eller delvis likadan. De är lika eller liknar varandra på något sätt.

Vad betyder liknande?

Ordet liknande är en synonym till motsvarighet och snarlik och kan bland annat beskrivas som ”(nästan) likadan, likartad”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av liknande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Likadan betyder att något eller någon är eller ser ut på samma sätt som något annat. Likadan betyder ofta att likheten är (nästan) identisk. Motsatsen är annorlunda. Likadan böjs: likadan, likadant, likadana.

Vilket skydd ger rättigheten mot liknande märken?

2.6 Vilket skydd ger rättigheten mot liknande märken? Huvudregeln är att ensamrättsinnehavaren till ett varukännetecken kan hindra andra från att använda identiska eller förväxlingsbara tecken för liknande varor eller tjänster.

Vad händer om man bryter mot varumärkesrätten?

Enligt 37 § första stycket varumärkeslagen ska den som uppsåtligen eller av grov oaktsamhet gör intrång i rätten till ett varukännetecken enligt 4-10 §§ (varumärkesintrång) dömas till böter eller fängelse i högst två år.

Är samma synonym?

Ordet samma är en synonym till synonym och identisk och kan beskrivas som ”likadan, identisk”. Ordet används i uttrycket ”betalar med samma mynt” som betyder ”hämnas på samma sätt”. Samma är motsatsen till olika.

Vad är liknande?

Är lika med synonym?

Lika Med betyder i stort sett samma sak som ekvivalent.

Är lika korsord?

Synonymer till lika

  • adj. likadan, överensstämmande, samma, av samma sort; jämställd, jämbördig, likställd, likvärdig, likvärd. motsatsord.
  • adv. i samma omfattning, av samma mått, av samma sort; på samma sätt, likaså motsatsord.
  • verb. (prov.) tycka om, gilla; behaga, tilltala.
  • Användarnas bidrag. identiska, oavgjort,

Har en likadan?

Share this post