Ny

Kan man anvanda lacknafta som avfettning?

Kan man använda lacknafta som avfettning?

Det är en avfettning som är baserad på ett petrokemiskt lösningsmedel. Vissa deklarerar det nafta, men i folkmun så är det helt enkelt vanlig lacknafta som det avser. Kallavfettning löser petroleumsmuts, smuts som inte innehåller vatten och som inte går att blanda med vatten.

Vilken typ av avfettning?

Tanken med mikroavfettning är att den ska klara av både petroleumbaserad smuts (olja, fett, asfalt….) och det den alkaliska avfettningen är bra mot (trafikfilm, sot….).

Hur använder man alkalisk avfettning?

Alkaliskt avfettningsmedel funkar utmärkt på en blöt bil och är som regel också rätt effektivt mot bromsdamm på fälgarna. På våren är det bra att kombinera först kallavfettning, skölja med högtryckstvätt och sedan gå på med en alkalisk avfettning. Då löser man både fet tjärsmuts och vanligt vägdamm.

När lägger man på Flygrostborttagare?

Därför sätter sig extra mycket flygrost kring hjulen och särskilt på framhjulen där bromsverkan är störst. Flygrost kan inte tas bort med varken bilschampo eller kallavfettning, utan kräver speciellt medel som löser upp detta. Spraya medlet runt fordonet nedifrån och upp till under vindrutorna.

Vilken ordning på avfettning?

Gör momenten i rätt ordning när du tvättar bilen Applicera avfettningsmedel för den smuts som finns på din bil (även fälgrengöring). Först kallavfettning, låt verka – Sedan alkalisk avfettning, låt verka. Högtryckstvätta bilen noggrant.

Hur länge ska avfettning sitta?

1. Spraya avfettningen på bilen när den är torr (var extra noggrann runt hjulhusen). 2. Låt verka 5-10 minuter men låt inte torka på ytan.

Vad är Superavfettning?

Mikroavfettning eller superavfettning är helt enkelt en kombination av alkalisk avfettning och kallavfettning, där du får effekten av båda medlen i ett. Som med de flesta ”allt i ett”-lösningar blir effekten inte densamma som ifall du skulle använda två separata medel.

Hur länge håller en polering?

Hållbarheten beror på hur mycket bilen brukas, tvättas, om man får påslag från ex. salt och asfalt etc. Till skillnad från en PPS-behandling är vax lösligt och mattas successivt av. Normalt håller vaxet mellan 2-4 månader.

Share this post