Ny

Hur man stickar en Balaclava?

Hur man stickar en Balaclava?

Detta stickmönster är på svenska. November Balaclava stickas uppifrån och ner i halvpatent. Först stickas en fyrkant som utgör toppen av huvudet. Därefter plockas maskor upp på var sida av denna fyrkant, och balaclavan stickas rakt ner, för att till sist sammanföras under hakan och stickas runt.

Hur gör man stickmönster?

Hur man skapar ett extra bra mönster

  1. Behåll bilderna på en sida. De som virkar eller sticker efter mönster vill ofta gärna skriva ut dem.
  2. Översätt ditt mönster. Jag jobbar fortfarande själv på detta!
  3. Inkludera klickbara länkar.
  4. Skapa instruktionsvideor.
  5. Välj marknadsplats.
  6. Marknadsför ditt mönster.

Hur följa stickmönster?

Varv 1 i M1 stickas således från höger till vänster och när mönsterrapporten är slut fortsätter man med att sticka samma sak om igen till slutet av varvet. Nästa varv i stickningen/diagrammet börjar sedan näst längst ner till höger.

Hur mäta stickning?

Med en mätsticka kan du enkelt mäta tjockleken på dina rundstickor. Stick den ena änden av rundstickan genom det hål på det lilla mätverktyget som verkar passa i storlek. Stickan ska fylla ut hela hålet. Bredvid eller ovanför respektive hål på mätstickan står den exakta storleken angiven i millimeter.

Hur gör man Halvpatent stickning?

I denna video visar vi hur man stickar helpatent runt med omslag. Lägg upp ett jämn antal m. VARV 1: *1 omslag, lyft 1 m som om den skulle stickas avig, 1 rm*, upprepa *-*. VARV 2: *sticka omslaget och den lyfta m aviga tills, 1 omslag, lyft 1 m som om den skulle stickas avig*, upprepa *-*.

Hur man stickar en väst?

Sticka resår med 1 rm, 1 am, mittmaskan stickas hela tiden rätt och det minskas i dessa så här: Sticka till 2 m före mittmaskan, lyft nästa m, 1m rätt, dra den lyfta m över, sticka mittmaskan rätt, sticka 2 m rätt tills, upprepa minskningen på vartannat v. Sticka till tot 7 v. Maska av med räta och aviga maskor.

Hur fäster man Stickmarkörer?

I ett mönster kan det stå: ”Gör en ökning, sätt markör”. Då menas det att du helt enkelt placerar markören på stickan efter ökningen och låter den följa med stickningen varv efter varv. I mönstret kan det sedan stå ”sticka fram till markör”….Du behöver:

  1. Pärlor.
  2. Smyckestråd.
  3. Klämpärlor.
  4. En smyckestång.

Hur gör man en Kantmaska?

Det är ett av väldigt många sätt att knöka till dessa ”kantm” eller ”km”. Alltså, du stickar första maskan avig (kantmaska), stickar resten av maskorna enligt beskrivning (2 räta, 2 aviga), fram till sista maskan. För den är också en kantmaska, så den stickar du avigt.

Hur läser man en Virkbeskrivning?

Man läser ett virkdiagram tvärtom mot hur man normalt läser: Från högre till vänster, nerifrån och upp. Du börjar alltså nederst i det högra hörnet, och jobbar dig mot vänster, symbol för symbol, varv för varv uppåt (se RÖD cirkel och pilar).

Åt vilket håll läser man stickmönster?

Runt: När du stickar runt, stickas alla varv från rätsidan, och diagrammet läses därför endast från höger till vänster. När du ska börja på ett nytt varv går du helt enkelt till symbolen längst till höger på nästa varv i diagrammet (se röda pilar i diagrammet under).

Hur räknar man maskor i stickning?

Räkna om. Om du sedan vill sticka ett stycke som är 33 cm brett, så tar du antalet maskor som går åt till 1 cm x 33. Du behöver alltså lägga upp 69 maskor (2,1 m x 33 = 69,3 maskor). Avrunda alltid till närmaste tal!

Share this post