Frågor

Kan man blanda olika traslag i inredning?

Kan man blanda olika träslag i inredning?

mixa ljusa och mörka träslag i din inredning för ett levande resultat. Under 90-talets slut köpte vi allt i en och samma träslag, ek var populärt då, det gör att inredningen lätt blir platt och inte så levande. Se till och skapa variation. Tänk också på att för mycket trä i din inredning, ger ett tungt intryck.

Vad passar ihop med koppar?

Blått är en av 2016 års absolut hetaste inredningsfärger, samtidigt som rustika material som mässing, koppar och silver fortsätter att vara trendstarkt. Och det bästa är att blå nyanser och metaller går alldeles utmärkt att kombinera!

Vilka träslag passar ihop?

Om man ska blanda träslag så ska man försöka hålla sig till träslag som, så att säga, har visst äktenskapstycke och som fungerar ihop. Ek tillsammans med valnöt är ett sådant exempel; där blir övergången mer harmoniskt och elegant.

Kan man blanda mörkt och ljust trä?

Mixa ljust och mörkt Även om vi nu har konstaterat att du kan hålla dig till den varmare eller kallare färgskalan på ditt trä, så ska vi inte skippa kontrasterna. De är alltid bra att ha i din inredning. Eftersom de ger ögat något intressant att jobba med och tillför personlighet och stil till ditt hem.

Kan man blanda koppar och mässing?

Jag personligen tycker att det är fint. Det ger en avslappnad och inte så ansträngd känsla, plus att det inte blir för mycket av det goda om man faktiskt vågar blanda. I vårt hem har vi mässing, silver och koppar. Sannolikt finns det de som tycker att det är minst 1 metall för mycket.

Kan man blanda ljust och mörkt trä?

Hur många träslag kan man blanda?

I sovrum och vardagsrum så bör man ej blanda fler än två träslag, inkluderat golv. Vilka ska man undvika att mixa? – Ett gulnat furugolv tillsammans med ekmöbler är no no. För att få harmoni i ett hem skall man eftersträva en lugn och sval känsla.

Share this post