Frågor

Hur mycket vatten behover en Gurkplanta?

Hur mycket vatten behöver en Gurkplanta?

Gurkan kräver stora mängder av vatten och under den varmaste delen av sommaren behöver gurkan vattnas minst en gång per dag, och vid riktig hetta behöver växthuset oftast även vädras dagligen för att det inte ska bli alldeles för varmt för gurkan.

Hur stora krukor behöver gurka?

Odla gurka i kruka Välj en kruka på minst tio liter, gärna större. Krukan behöver få plats med mycket jord men också vatten. Fyll inte jord hela vägen upp till kanten.

Hur varmt vill gurkor ha?

Odla gurka i växthus Slanggurka för växthus kräver mycket värme och ljus därför är det viktigt att inte starta upp odlingen för tidigt. Temperaturen i växthuset ska helst vara kring 18–20 grader och soliga dagar får temperaturen gärna gå upp till 25 grader.

När är Minigurkan klar?

När gurkorna har blommat kan de vanligtvis skördas efter två veckor. Skalet ska vara slätt och jämnt mörkgrönt. Växande frukter bör skördas tidigt. I början av skördeperioden smakar de nämligen bättre och du hinner skörda mer totalt.

Hur många gurkplantor i en kruka?

Gurkplantor växer otroligt snabbt! Knappt en månad efter sådd är plantorna riktigt stora och det är hög tid att sätta dem i slutkrukan. Plantera om i en lite större kruka när de första karaktärsbladen vuxit till sig lite. Sätt bara en planta per kruka.

Hur kallt tål gurka?

Gurka tål inte frost och gillar inte kylig väderlek och behöver avhärdas innan de planeras ut. Låt dem stå ute på skyddad plats dagtid under en period. för att undvika chock som kan ge hämmad tillväxt.

Hur vet man att gurka är mogen?

En gurka är mogen när den är helt utfylld, alltså rund, i nedre änden, alltså där blomman har suttit. Men man kan äta gurkor även innan de är mogna.

När skördas Västeråsgurka?

Tillgängliga utleveransveckor

Artikelnummer D-572
Skördemängd Riklig
Skördeklar Tidig
Skördas f.r.o.m Juni
Odlingsläge Sol, Halvskugga

Share this post