Rekommendationer

Hur fungerar Solcellsbelysning?

Hur fungerar Solcellsbelysning?

En solcellslampa fungerar som så att den har en liten solpanel på ovansidan som laddas av ljus. Inte av sol, utan av ljus. Det är ljuset, inte solen, som laddar solcellspaneler. Inuti solcellslampan sitter ett litet batteri som laddas av ljuset.

Hur startar man en solcellslampa?

Solcellsbelysning kräver direkt ljus från solen för att fungera. Det är därför viktigt att hålla öga med vädersträcken, eftersom solcellslamporna behöver fritt ljusinfall från söder för att kunna laddas optimalt.

Vilket batteri till solcellslampa?

Den pålitliga energikällan från VARTAs Solar-batterier ger dig rätt belysning – när du vill. Speciellt framtagen för trädgårdsbelysning med solceller och AAA-batterier. Optimal kapacitet för trädgårdsbelysning med låg effekt som laddas upp ofta (så gott som dagligen).

Hur länge ladda solcellslampa?

Ta bort plastremsan som skyddar batteriet, ställ belysningen i direkt solljus i 24–36 timmar och ladda det uppladdningsbara batteriet före första användning.

Hur länge håller en solcellslampa?

Solceller håller vanligtvis länge – de flesta räknar med en livslängd på över 25 år.

Varför blinkar Solcellslampan?

Detta uppstår ofta på produkter med högre Lumen som inte får tillräckligt med laddning, t. ex. under vintern. Stäng av produkten tills solen börjar lysa starkare igen.

Kan man byta batteri i Solcellslampor?

Om belysningen slutar fungera efter att den har använts under en längre period (cirka 12 månader) kan batteriet behöva bytas ut. Öppna batteriluckan och byt ut batteriet mot ett nytt laddningsbart AAA-batteri.

Hur bra är Solcellsbelysning?

Att dekorera trädgården eller entrén med lampor skapar en mysig och trygg känsla. Är lamporna dessutom utrustade med solcellspanel kan du ha hur många lampor som helst utan att det kostar någonting eftersom de drivs av solens strålar. Du slipper också dra sladdar kors och tvärs i trädgården.

Hur länge håller en solcellsanläggning?

Solpaneler med solceller har mycket längre livslängd än många tror. Solcellspanelerna beräknas hålla i minst 30 år vilket också garanteras genom en 25 års effektgaranti.

Share this post