Ny

Vilken granit ska man valja?

Vilken granit ska man välja?

Vanligtvis gäller en enkel regel: ju mörkare granit man använder desto starkare och mer hållbar blir bänkskivan. Ljus och färgstark granit är oftast något mjukare och mer porös, vilket gör den mer sårbar för mekanisk påverkan och kan lättare missfärgas på grund av bristfälligt underhåll.

Vad är Stenkomposit?

Kompositsten, även känd som konststen eller kvartssten, är – som namnet antyder – gjord av människan. Dess fördelar är oföränderlig och enhetlig färg och bra tekniska egenskaper – kompositsten är stark, tålig och icke-porös. Detta gör kvartsstenen mycket hygienisk.

Vilken tjocklek på bänkskiva?

Vilken tjocklek ska jag ha på min köksbänkskiva? Till köket rekommenderar vi att ha en stenskiva som är 30 mm tjock. Det går oftast bra med 20 mm också men 30 mm är mycket tåligare.

Hur tjock bänkskiva ska man ha?

Om skåpluckorna har handtag skall bänkskivan sträcka sig minst 1-2 cm över framkanten. Hur tjock ska bänkskivan vara? Den vanligaste tjockleken är 30 mm, men även 40 mm och 20 mm används.

Hur tjock är en bänkskiva?

Hur tjock är en vanlig bänkskiva? Det säljs mest bänkskivor med en tjocklek på 30 mm. De flesta materialer kan göras med tjocklek på 30 mm eftersom det passar jättefint till dem flesta kök.

Vad är dyrast granit eller komposit?

Komposit kan levereras i mönster och färg som efterliknar granit, men den är mer enhetlig än verklig sten (det kan vara både bra eller dålig, beroende på din smak.) Komposit kan beställas i färg och mönster som inte finns i naturen, som exempel klarblå, lila, grön, orange… Komposit kostar lite mer än marmor och granit.

Är granit poröst?

Granit har inga öppna porer, är tålig för repor och stötar och kan därför användas som bänkskiva i kök och badrum eller som golv. Nackdelar: Polerad marmor kan upplevas som hal om man går skor med blöt sula.

Share this post