Ny

Vad ar Forskartriangulering?

Vad är Forskartriangulering?

Forskartriangulering ökar tillförlitligheten. Detta innebär att två eller fler forskare tolkar och analyserar resultatet. Det riskerar då inte att färgas av en enskild individs förförståelse. Ett annat sätt att öka tillförlitligheten är att använda ett varierat urval.

När används triangulering?

Triangulering är ett sätt att bestämma avståndet till en punkt om man har två punkter med ett känt avstånd emellan. Ofta är avståndet man söker inte möjligt eller mycket svårt att mäta direkt och därför är en indirekt metod att föredra.

Vad är triangulering metod?

Triangulering åstadkoms genom att använda mer än två metoder, exempelvis genom observation, intervjuer och textanalys. Det innebär att de data som tolkas får större tillförlitlighet även för andra samhällsforskare. Triangulering används mest inom kvantitativ forskning, men kan användas även i kvalitativa studier.

Hur Positionering med hjälp av GPS använder sig av triangulering?

Global Positioning System Skärningen mellan de två första sfärerna kommer att bilda en cirkel (se bild) som mottagaren kan befinna sig på. Den tredje sfären reducerar cirkeln till två punkter där den ena är mottagarens position på marken och den andra ovanför i luften.

Vad är kvalitativ forskning?

De flesta kvalitativa studier fokuserar på en företeelse, eller ett litet antal företeelser. Studierna tillför en detaljrik och djup kunskap, som kan ge en ökad förståelse för fenomen ur ett perspektiv som kvantitativa fynd inte kan fånga. För mer information om skillnaderna mellan kvantitativ och kvalita- tiv forskning, se Tabell 8.1.

Vad är kvalitativa metoder?

Exempel på kvalitativa metoder är diskursanalys av dokument, djupintervjuer, gruppdiskussioner, deltagande och ickedeltagande beteendeobservation under exempelvis beslutsmöten, reflexiva fältanteckningar, fokusgrupper, innehållsanalys, aktionsforskning samt deltagande aktionsforskning. Kvalitativ data kan kvantifieras halvautomatiskt med

Vad är kvantitativ forskning?

Kvalitativ forskning skiljer sig från kvantitativ forskning, där man använder statistiska och matematiska metoder för att studera högt strukturerade data, det vill säga data som kan kvantifieras i kategorier eller i siffror, ofta från stora stickprov av populationer, i syfte att kunna generalisera till hela populationen.

Vad är kvalitativ vetenskaplig metod?

Kvalitativa metoder är också besläktade med grundad teori, narratologi och socialantropologi . Kvalitativ vetenskaplig metod är induktiv, det vill säga innebär fördjupad analys av enstaka fallstudier. Datat är inte ett stickprov som representerar en population, och slutsatserna kan därför i allmänhet inte generaliseras till andra fall,

Share this post