Rekommendationer

Vad tillhor Orgryte?

Vad tillhör Örgryte?

Örgryte (stadsdelsnämndsområde)

Örgryte
Stadsdelsnämndsområde
Land Sverige
Kommun Göteborgs kommun
Stad (tätort) Göteborg

Vilka bor i Örgryte?

HUR MÅNGA BOR DET I ÖRGRYTE I DAG? 16 165 personer säger Statistiska Centralbyrån, SCB och 13 039 menar Göteborgs Kommun. SCB kallar Örgryte ett distrikt som baseras på gränserna som gällde vid folkräkningen 31 december 1999 för Örgryte församling. Nu är inte kyrkans församlingsgränser huggna i sten!

Är Örgryte ett bra område?

Här finns också Örgryte som är Göteborgs mest centrala villaområde med närhet både till centrum och Delsjöområdet. Norr ut finns området kring centralen/Stampen och Redbergsplatsen/Lunden. Västerut finns det flest områden och det är också i dessa som erbjuder ett visst eget utbud av restauranger och barer.

Hur är det att bo i Lundby Göteborg?

Förutom trafik nämnde många att nedskräpning, skadegörelse, klotter och alkohol- eller drogpåverkade personer i utomhusmiljön är ett problem. Den största källan till oro i Lundby är att få sin bil, motorcykel, moped eller cykel stulen. Därefter följer oro för att få inbrott i förråd, källare, vind eller garage.

Vilka stadsdelar ingår i västra Göteborg?

Stadsdelsnämnden Västra Göteborg omfattade primärområdena Bratthammar, Fiskebäck, Grevegården, Grimmered, Guldringen, Hagen, Kannebäck, Långedrag, Näset, Skattegården, Södra Skärgården, Ängås och Önnered och var en sammanslagning av stadsdelsnämnderna Södra Skärgården, Tynnered och Älvsborg.

Hur såg Göteborg ut på 1700-talet?

Göteborg under 1700-talet Under 1700-talet blommade Göteborg ut till en riktig storstad med dåtidens mått: över 10 000 (!) invånare. Hamnens betydelse växte och tack vare Ostindiska kompaniet, samt exporten av järn- och trävaror, blev Göteborg en rejäl handels- och sjöfartsstad.

Share this post