Frågor

Hur mycket vikt klarar ett hyllplan?

Hur mycket vikt klarar ett hyllplan?

LASTFÖRMÅGA: De kraftigaste modellerna kan bära 5-8 kg per beslag (skruv) om hyllan är 25 cm djup. Men du får räkna med att de flesta inte klarar med än 2 kg per beslag (skruv) på en 20 cm djup hylla.

Hur stora konsoler till hyllplan?

Antalet konsoler beror på hyllans längd och på hur tunga de föremål är som man tänker ställa på den. För en hylla gjord av 16 mm spånskiva är rätt avstånd mellan konsolerna 40-60 cm. Med 18 mm massivt trä eller MDF skulle avståndet vara 50-70 cm och med 18 mm multiplexskiva kan man öka avståndet till 90 cm.

Hur sätter man upp konsoler?

Sätt först upp en konsol och lägg hyllan på den. Lägg sedan vattenpasset på hyllan. Se till att hyllan är i våg och märk sedan ut på väggen längs hyllans undersida. Sätt sedan upp den andra konsolen så att konsolens övre kant är i nivå med markeringen på väggen.

Hur mycket vikt tål en hylla?

hylla, 112×39×147. Välj om du vill placera den stående eller liggande och använda den som hylla eller sideboard. Max. belastning /hyllplan 13 kg.

Hur mycket vikt tål Stringhylla?

För att undvika nedböjning på stringhyllor rekommenderas max. 15 kg jämnt fördelad vikt på 78 cm breda hyllplan och max. 25 kg på 58 cm breda hyllplan.

Hur tjockt hyllplan?

28mm är ju rätt tjockt & rejält. Massiv ek & björk kan man då belasta betydligt mer än vanlig furu. Det som egentligen är svagast är om hyllan är i fanerad spånplatta.

Vad behövs för att sätta upp en hylla?

Börja med att ta reda på vilken sorts vägg du har för att veta om du behöver en vanlig borrmaskin eller en slagborrmaskin….Sätta upp hyllor

  1. Borrmaskin (för gipsväggar) eller slagborrmaskin (för hårda väggar).
  2. Hammare och skruvmejsel.
  3. Penna.
  4. Plugg och skruv anpassade för din vägg.
  5. Vattenpass.

Hur mycket vikt tål Kallax?

Välj om du vill placera den stående eller liggande och använda den som hylla eller sideboard. Max. belastning /hyllplan 13 kg.

Hur bygger man en platsbyggd bokhylla?

Så här gör du:

  1. Mät väggen. Det är enklast att bygga in en bokhylla mellan två väggar, då får du två naturliga kortsidor att utgå från.
  2. Mät bokhyllan. Mät den eller de bokhyllor du vill bygga in.
  3. Såga till reglar.
  4. Montera moduler.
  5. Skruva fast reglar.
  6. Skruva fast bokhyllan.
  7. Montera golvsockel och lister.
  8. Latexfoga.

Hur bygga hylla?

Systemen består av en horisontell väggskena som fästs upp i överkant och där du sedan hänger vertikala väggskenor i. Konsolerna kan hakas fast i de vertikala väggskenorna på valfri höjd. Därefter lägger du på hyllplan, korgar och krokar efter behov, så är din nya förvaringslösning klar!

Vad kostar platsbyggda möbler?

Några riktlinjer för priset om du anlitar någon är dock att en platsbyggd bokhylla brukar kosta från 30 000 kr och uppåt, medan en platsbyggd garderob kostar från 15 000 kronor och uppåt.

Hur lång tid tar det att bygga en platsbyggd bokhylla?

Hur lång tid tar det att göra en platsbyggd bokhylla? Detta beror ju också helt på storleken på hyllan, men räkna med 1-2 veckor.

Vad är platsbyggd garderob?

Att bygga garderoben på plats är ett mycket bra sätt att utnyttja utrymmen där det är svårt att få in garderober i standardstorlekar. Dessutom blir det snyggt med en platsbyggd garderob – oavsett om man vill ha förvaring i en klassik eller modernare stil.

Share this post