Rekommendationer

Vad betyder vadervarningar?

Vad betyder vädervarningar?

Vädervarningar utfärdas när väderfenomenet med stor säkerhet kommer inträffa, och när det kan innebära viss risk för skada på liv och/eller egendom eller störningar i samhällsfunktioner. Varningarna har olika klassificeringar, allt från risk för lättare skador till betydande skador som kan ödelägga hela områden.

Hur uppdaterar jag SMHI?

Uppgradera för ökad nytta. Ta del av nyheterna och enkelheten genom en snabb uppgradering. För dig som inte redan har SMHI-appen finns den att ladda ner på Google Play (Android) eller App Store (iPhone).

Är SMHI trovärdigt?

Hur säkra är prognoserna? SMHI arbetar kontinuerligt med utveckling av metoder för att följa upp prognoser. Idag visar de så kallade verifikationerna att prognoserna för ett dygn framåt är på 84 % för temperatur, 82% för vindhastigheten och för 91 % för nederbörd (prognosindex för 2020).

Varför fungerar inte SMHI?

Vi har just nu problem med vår väder-app till Android. SMHI har skickat en uppdaterad version av appen till Google. Så snart Google har verifierat appen finns den tillgänglig i Google Play. Det beräknas ske under vecka 36.

Vad innebär orange varning?

Orange varning Väderutveckling som kan medföra allvarliga konsekvenser för samhället, fara för allmänheten samt allvarliga skador på egendom och miljö. Störningar i samhällsfunktioner är förväntade.

Vad är SMHI för källa?

Grunden i vår verksamhet är ständiga observationer, bearbetningar och analyser av data om atmosfären, sjöar, hav och land.

Vad innebär röd varning?

Röd varning används vid väderutveckling som kan medföra mycket allvarliga konsekvenser för samhället, stor fara för allmänheten samt mycket allvarliga skador på egendom och miljö. Omfattande störningar i samhällsfunktioner är förväntade vid en röd varning.

Share this post