Trendig

Varfor behovs en sprakpolitik?

Varför behövs en språkpolitik?

En språkpolitik kan formulera vissa övergripande regler för hur myndigheter och andra institutioner ska tänka i sitt arbete när det gäller språkanvändning och språkval. Språkpolitiken kan också formulera utgångspunkter som gäller när nya lagar blir till.

När blir språkpolitik?

Svensk språkpolitik. I den språklag som trädde i kraft 1 juli 2009 anges att svenskan är huvudspråk i Sverige. Det innebär att svenska är samhällets gemensamma språk, som alla som bor i Sverige ska ha tillgång till och som ska kunna användas inom alla samhällsområden.

Varför infördes språklagen?

Lagens innehåll och syfte 2 § Syftet med lagen är att ange svenskans och andra språks ställning och användning i det svenska samhället. Lagen syftar också till att värna svenskan och den språkliga mångfalden i Sverige samt den enskildes tillgång till språk.

Vad är franska departement utanför Frankrike?

Frankrike består även av fem departement utanför Europa (Frankrikes utomeuropeiska departement): Franska Guyana med gräns mot Brasilien och Surinam, ögruppen Guadeloupe och ön Martinique i Västindien samt öarna Réunion och Mayotte öster om Madagaskar. Dessa departement utgör integrerade delar av Republiken Frankrike.

När kom den franska nationalstaten?

Efter århundraden av strider mellan olika furstar uppstod på 1300-talet fröet till en nationalstat. Franska kungar lade efter hand nya områden under sig och en centralstyrd stat utvecklades. I början av 1700-talet var landet det mest inflytelserika i Europa.

Vad är Frankrikes historia?

Frankrikes historia. Efter århundraden av strider mellan olika furstar uppstod på 1300-talet fröet till en nationalstat. Franska kungar lade efter hand nya områden under sig och en centralstyrd stat utvecklades. I början av 1700-talet var landet det mest inflytelserika i Europa.

Share this post