Blogga

Varfor ar det bra att trana 3 ganger i veckan?

Varför är det bra att träna 3 gånger i veckan?

Träningsfrekvens för styrka Vad vi vet i nuläget är att en träningsfrekvens av ungefär 2-3 pass per vecka är bättre än ett pass per vecka när det gäller att träna för ökad styrka (3). Din styrka ökar du genom att 1) bygga större muskler, och 2) att träna upp den neuromuskulära förmågan att lyfta tungt.

Hur många gånger kan man träna på en dag?

– Man kan absolut träna mer än en gång per dag, men då är det viktigt att dela upp träningen för bästa resultat och återhämtning. De flesta elitidrottare tränar bra mycket mer än ett pass om dagen, om vi säger så.

Varför vilodag träning?

En eller ett par dagars vila från träningen skapar utrymme för mental återhämtning och vi kommer att minska risken för att vi tröttnar på träningen. En vilodag behöver inte innebära total passivitet! En promenad eller annan lågintensiv aktivitet kan man genomföra även under en vilodag.

Är det viktigt med vilodag?

Kort svar: Nej, jag tycker inte det behövs några vilodagar. Längre svar: Kroppen bryts ner av träning och byggs upp av vila. Med det sagt är det oerhört viktigt för kroppen att få vila. Att ständigt träna hårt kan leda till att du blir sämre om du t ex slarvar med sömn och kost.

Hur många gånger i veckan skall man träna?

Rekommendationen är att du som är vuxen ska röra dig minst två och en halv timme i veckan. För att den fysiska aktiviteten ska ha effekt behöver du bli varm och få upp pulsen och andhämtningen. Måttlig träning innebär att du till exempel går en rask promenad 30 minuter om dagen.

Hur många gånger måste man träna för att se resultat?

Med ett bra träningsupplägg med olika tunga pass och bra variation på upplägget kan du träna sex gånger i veckan och få kanonresultat! Men för de flesta, framför allt om man är ny på träning, är två eller tre styrkepass i veckan tillräckligt.

Share this post