Frågor

Vilken region ar Nacka?

Vilken region är Nacka?

Nacka

Nacka
del av tätorten Stockholm Centralort
Landskap Södermanland
Län Stockholms län
Kommun Nacka kommun

Vilket väderstreck ligger Nacka?

Centralort är Nacka, vilken är en del av tätorten Stockholm. Kommunen är huvudsakligen belägen i de nordöstra delarna av landskapet Södermanland men också med en mindre del i sydöstra Uppland (Boo distrikt) och är delad mellan Södertörn och Värmdö med Östersjön i norr och söder.

Är Nacka en bra kommun?

Nacka hamnar på andraplats i Sverige i när tidningen Fokus listar landets bästa kommuner att leva i. Nacka har sedan förra året klättrat från plats fyra till plats två. Trygghet, kommunens goda ekonomi och miljöarbete sticker ut som extra positivt i årets sammanställning.

Är Nacka en stad?

Nacka stad bildades den 1 januari 1949 (enligt beslut den 1 oktober 1948) genom en ombildning av Nacka landskommun. Den nya staden hade 14 483 invånare den 31 december 1948. Staden påverkades inte av kommunreformen den 1 januari 1952.

Vem bor i Nacka?

Det bor över 100 000 personer i Nacka. En fjärdedel av befolkningen är barn. Flest personer bor i kommundelen Sicklaön.

Vilka bor i Sickla?

I Sickla har 8% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 47% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (28%) för kommunen.

Var går gränsen mellan Nacka och Värmdö?

Booleden är cirka 15 km lång och går i hela sin sträckning från Boo hembygdsgård i Orminge till Strömmen på gränsen till Värmdö. Här tar värmdöleden vid.

Vad betyder att Nacka?

Nacka kan beskrivas som ”döda genom att hugga av, vrida av eller bryta nacken på.”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av nacka samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Hur är det att bo i Nacka?

97 procent av kommunens invånare tycker att kommunen är en mycket eller ganska bra plats att bo och leva på och 89 procent tycker att kommunen sköter sina verksamheter på ett bra sätt. 84 procent av Nackaborna kan dessutom rekommendera andra som inte bor i Nacka att flytta till dit.

Vilken stad är bäst att bo i?

Årjäng i Värmland är Sveriges bästa kommun för unga att bo i. Det visar en sammanställning från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, som i ett nytt index rankar ungas möjligheter på bostadsmarknaden i landets kommuner. Storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö alla hamnar alla i botten.

Hur många invandrare bor i Nacka?

Nacka kommun hade 97 986 invånare år 2015, av dem var 18 049 personer utrikesfödda.

Share this post