Allmänning

Hur mycket kostar det att vara med i Unionen?

Hur mycket kostar det att vara med i Unionen?

Ordinarie medlemsavgift i Unionen är 235 kr/mån men kan bli lägre om din inkomst är under 25 000 kr/mån. Finns det en klubb på din arbetsplats kan det tillkomma en obligatorisk klubbavgift, oftast mellan 5 och 25 kr.

Vad händer om man inte betalar Unionen?

Om du inte betalar din medlemsavgift Efter tre obetalda medlemsavgifter upphör ditt medlemskap hos oss. Eftersom du är försäkrad under de tre månaderna kommer du ändå att behöva betala avgiften för dem. Vill du avsluta medlemskapet behöver du meddela oss det. Medlemskapet ger dig ett försäkringsskydd.

Vilka kan vara med i Unionen?

Alla tjänstemän – oavsett lön, position eller akademisk bakgrund – kan vara medlemmar. Men Unionen organiserar bara tjänstemän inom privat sektor – inte byggjobbare och inte sjuksköterskor och inte heller tjänstemän som är anställda inom stat, kommun eller landsting.

Varför ska man vara med i Unionen?

Om du är ny medlem i Unionen är det bra att du vet att vi är en medlemsstyrd organisation och vi finns till för dig som medlem. Vi har ingen politisk agenda utöver att Sveriges arbetsplatser ska ha en bra arbetsmiljö och att din kompetens och drivkraft på jobbet ska belönas.

Hur gör man för att byta fackförbund?

Om du vill byta fackförbund kan du antingen kontakta det fackförbund du vill byta till eller säga upp ditt medlemskap hos ditt tidigare fackförbund och bli medlem i ett annat. I vissa fall räcker det med att du kontaktar det fackförbund du vill byta till så kontaktar de ditt gamla fackförbund och genomför bytet.

Vad har jag för fackförbund?

Det bästa du kan göra när du vet vilka fackförbund du kan välja mellan är att läsa på om dem. Jämför dem och se vilket som passar dina behov och förutsättningar bäst. Skulle du fortfarande känna dig osäker kan du fråga dina kollegor vilket fackförbund de är med i.

Share this post