Rekommendationer

Vad kan man jobba som agronom?

Vad kan man jobba som agronom?

Agronomers arbetsuppgifter är oftast relaterade till livsmedelsproduktion, landsbygdsutveckling eller miljö. De vanligaste arbetsuppgifterna är handläggning, rådgivning, forskning, marknadsföring/försäljning samt verksamhetsledning. Fler och fler agronomer jobbar med miljö och andra hållbarhetsfrågor.

Vad är en agronom?

Agronom är en akademisk examenstitel inom agronomi (lantbruksvetenskap). Agronom kan även syfta på de praktiskt lagda, engelska, vetenskapsmän som under 1700-talet fick inflytande på kontinenten.

Vad jobbar en lantmästare med?

Kort om lantmästare Lantmästare är inriktade på hållbar livsmedelsproduktion och arbetar ofta i en arbetsledande position med rådgivning eller marknadsföring mot lantbruksföretag. Det är även vanligt att arbeta på konsultföretag, länsstyrelser, kommuner eller skolor.

Vad är agrar ekonomi?

En agronom arbetar med hållbar matproduktion och är experter på hur mat produceras och på vad som krävs för att göra det på ett ekonomiskt, miljömässigt och socialt hållbart sätt.

Hur mycket tjänar en agronom?

37 300 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur utbilda sig till agronom?

För att kunna bli agronom så behöver studera på något av agronomprogrammen på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) som ligger i Uppsala. Ett lämpligt program att studera på gymnasiet för att bli agronom är Naturvetenskapsprogrammet med Naturvetenskapsinriktningen.

Vad krävs för att bli lantmästare?

Vilken utbildning krävs för att bli Lantmästare En vanlig utbildningsbakgrund för Driftledare och Lantmästare är det treåriga Lantmästarprogrammet på Sveriges lantbruksuniversitet som är en tvärvetenskaplig utbildning där bland annat biologiska, ekonomiska och tekniska fackkunskaper inom lantbruk står på schemat.

Vad krävs för att bli agronom?

Hur blir jag agronom? Som enda universitet i Sverige kan vi erbjuda program som leder till agronomexamen. Du kan bli agronom inom fem olika områden. Med start höstterminen 2021 ersätts de tidigare femåriga agronomprogrammen av en kombination av ett kandidat- och ett masterprogram.

Vad tjänar man som agronom?

Share this post