Trendig

Vad kostar det att byta bakaxel?

Vad kostar det att byta bakaxel?

Bakaxel som gått sönder På Volvo skulle det här kosta över 30 000 kronor att reparera. Men eftersom Volvo är så dominerande i Sverige så finns det mindre verkstäder som specialiserat sig på att byta de här delarna. En verkstad erbjöd sig att plocka in bakaxeln och byta den mot en renoverad.

Är det samma bakaxel på 740 och 940?

Det är samma infästningar på 740 och 940, är jag 99% säker på.

Hur byter man en bakaxel på en Volvo 740?

ring till skrotar å fråga om dom har någon bakaxel till 740 GL -90 sen är det bara plocka ner den gammla upp med den nya å sen är det bara rulla igen! finns inget lättare att göra en att byta bakaxel..

Hur bred är en Volvo 940 bakaxel?

Re: 1031 Bakaxel från 940.. 240 är 1350 mm 740 är 1450 mm bred så det kan bli problem att få dit fälgar som passar.

Är det svårt att byta diff?

Att bara byta är inte särskilt svårt. Men den nya diffen måste shimsas in och om du inte har kunskapen att göra det är det nog lättare att byta hela axeln. En marginal är alltid tillräcklig så länge den existerar!

Hur byter man diff?

It is a fairly simple procedure since it is not necessary to remove the pinion shaft. Just pull out the diff, transfer over the ring gear to the Quaife, press on new bearings if needed, and re-install. Then you need only to verify that the unit is shimmed properly to give factory settings for pre-load and backlash.”

Vilken fördel ger en bakaxel av multilink typ?

Med multilink så tas rörelsen upp på vänstra sidan och påverkar inte högra sidan i någon högre utsträckning. Kortfattat bilen kommer ej kränga lika mycket av ojämnheter i vägen och får bättre väggrepp vid ojämnheter. Nackdel multilänk: Driftsäkerhet (flera komponenter, bussningar, stag m.m.)

Vad är Bakaxelutväxling?

Pratar vi slutväxel ( ”bakaxelutväxling”) så är det så att låg bakaxelutväxling , tex 2.73:1 gör att motorn bara behöver snurra 2.73 varv för att vrida bakhjulen ett varv men om bakaxelutväxlingen är 4.10:1 så måste motorn snurra 4.10 varv för att bakhjulen skall snurra ett varv.

Vad är multilink bakaxel?

Multilink är en delad bakaxel som är mer modern än den gamla hederliga stela bakaxel ! Den gör så att bilen får bättre väghållning (mycket kortfattat men korrekt)! Sideways is the only way! Multilink bakaxeln kom 88 på 760, dock rullar det ett par 740 med denna bakaxel de har volvo använt som testbilar…..

Vad menas med Kopplingsavstånd på en släpvagn?

Kopplingsavstånd (EU) mm Avser avståndet från fordonets framkant till kopplingsanordningens centrum enligt EG-direktiv 70/156/EEG. Kopplingsavstånd (Nationellt) mm Avser avståndet från kopplingsanordningens centrum till första axeln.

Share this post