Ny

Nar far man Sjukskoterskelegitimation?

När får man Sjuksköterskelegitimation?

Saknar du e-legitimation? Då kan du i stället ansöka via webbformulär. Detta intyg är för dig som har din utbildning från ett land utanför EU/EES. Det här är ett intyg som bekräftar att du har jobbat minst tre år i Sverige och att du följaktligen uppfyller de krav som finns i Artikel 3.3 i EU-direktiv 2005/36/EG.

Vad kan man vidareutbilda sig till som sjuksköterska?

Utbildningar

  • Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot intensivvård, 60 hp.
  • Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot distriktssköterska, 75 hp.
  • Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot kirurgisk vård, 60 hp.
  • Specialistsjuksköterska psykiatrisk vård, 60 hp.

Vad krävs för att bli skolsköterska?

Utbildning. För att bli skolsköterska behöver du först utbilda dig till legitimerad sjuksköterska, därefter specialistutbildning med inriktning barn och ungdom, distriktssköterska eller skolsköterska. Sjuksköterskeprogrammet är en treårig högskoleutbildning.

Är sjuksköterskeprogrammet kandidatexamen?

Utbildningen är anpassad till de krav som ställs inom EU och ger behörighet att arbeta som sjuksköterska inom stora delar av hälso- och sjukvården. Sjuksköterskeprogrammet omfattar tre års heltidsstudier som ger 180 högskolepoäng, vilket leder fram till både sjuksköterskeexamen och kandidatexamen i omvårdnadsvetenskap.

När räknas man som undersköterska på sjuksköterskeprogrammet?

Efter 4 terminer på sjuksköterskeprogrammet får man jobba som undersköterska. Det kan dock skilja sig lite mellan olika arbetsgivare men de flesta vill att man ska ha läst 4 terminer.

Vad är Allmänsjuksköterska?

Vissa specialistsjuksköterskor, såsom distriktssköterskor, diagnosticerar och behandlar även vissa medicinska tillstånd. Omvårdnadsbegreppet innefattar allmän omvårdnad och specifik omvårdnad. Allmän omvårdnad är oberoende av sjukdom och utförs av alla yrkesgrupper inom hälso- och sjukvården.

Har skolsköterska sommarlov?

Alltså, att eleverna inte är på skolan pga lov, betyder inte att skolpersonal (lärare, kurator, skolvaktmästare, skolsköterska, SYV och rektor) är lediga utan har man inte semester, då jobbar man, men man kan jobba på olika sätt (all personal behöver inte nödvändigtvis befinna sig på skolan).

Vad har skolsköterska i lön?

Skolsköterskor har en medianlön på 40 200 kronor, de bäst betalda har lön på 44 200 kronor eller mer.

Hur svårt är det att komma in på sjuksköterskeprogrammet 2021?

Antalet sökande till sjuksköterskeprogrammet vid Röda Korsets Högskola hösten 2021 ökar med fem procent jämfört med ansökningsomgången för ett år sedan. Totalt ökar antalet sökande med 174 ansökningar till 3 347 mot 3 173 sökande förra året som såg det högsta antalet sökande som högskolan hittills har haft.

När får man sin legitimation?

Efter att din ansökan har blivit godkänd tar det cirka sex arbetsdagar för passet eller det nationella id-kortet att levereras till vald passexpedition. Vi kan inte garantera leveranstiden.

Hur får man legitimation som hälso och Sjukvårdskurator?

Från och med 1 juli 2019 är hälso- och sjukvårdskurator ett legitimationsyrke i Sverige….2. Ansök om legitimation

  1. Kopia på examensbevis grundutbildning.
  2. Kopia på examensbevis eller utbildningsbevis från relevant vidareutbildning.
  3. Intyg från arbetsgivaren.

Share this post