Frågor

Hur mycket matjord behover jag?

Hur mycket matjord behöver jag?

Beräkning Planteringsjord

Resultat
Mängd 1,00
Vikt +15% Kompression 1,73 ton
Priser Planteringsjord
Beställ Planteringsjord

Vad kostar en ton jord?

Jord- och grusleverans med lastbil, prislista

Art.nr. Typ Pris/ton inkl. moms
1 Anläggningsjord (1m3=1,2 ton) 220 kr
2 Planteringsjord (1m3=1 ton) 355 kr
4 Täckbark (1 m3 = 0,8 ton) 650 kr
11 Sandlådesand (tvättad & bakbar) (1 m3 = 1,5 ton) 340 kr

Hur mycket jord behöver jag för gräsmatta?

Vi rekommenderar matjord. Något som är likvärdigt matjord är exempelvis gräsmattejord, anläggningsjord och toppdressjord. Vi rekommenderar matjord för att den är fuktighetshållande och det ger en lättskött gräsmatta. Minst 5 cm med ny jord ska tillföras tomten, gärna mer.

om den tänkta gräsmattans yta är 10 m lång och 15 m bred och man vill ha ett jordlager på 10 cm. För att beställa i ton behöver ni då göra ytterligare en beräkning. Volym x volymvikt = 15m3 x 1,2 = 18ton att beställa. Om man vill slippa räkna själv så hittar man en enkel kalkylator på varje produktsida!

Hur mycket jord per kubikmeter?

Beräkning Matjord Harpad

Resultat
Mängd 1,00
Vikt +15% Kompression 1,73 ton
Priser Matjord Harpad
Beställ Matjord Harpad

Hur många liter jord per kubik?

Planteringsjord av högsta kvalitet i smidig Storsäck förpackat om 1000 liter (1 m3) med fraktfri hemleverans! Storsäcken med planteringsjorden kranas in på din tomt på en pall, så att du slipper kånka på småsäckar eller skotta undan hög med jord plus att du slipper fula restlager på uppfarten eller på gräsmattan.

Hur tjockt lager jord?

Alternativ 1: Genom att lägga ett lager på lerjord, ca 5 cm eller mer, förhindrar du erosionen. Dessutom är lerjorden extra fuktighetshållande vilket ger en mer lättskött gräsmatta. Uppepå lerjorden bör det finnas ca 20 cm med jord varav ca 10 cm bör vara matjord. Alternativ 2: En markduk förhindrar också erosionen.

Share this post