Allmänning

Vad kostar Alvedon 500 mg?

Vad kostar Alvedon 500 mg?

Lägsta pris på Alvedon 500mg 20 st Tablett är 25 kr, vilket är det billigaste priset just nu bland 10 jämförda butiker. Läs noga på förpackningen och bipacksedeln innan du använder receptfria läkemedel.

Vad kostar Alvedon på apoteket?

Receptfritt läkemedel

  • Alvedon brustablett 500 mg 20 st. 33:-
  • Alvedon munsönderfallande tablett 500 mg 16 st. 37:-

Vad är paracetamol 500 mg?

1. Vad Paracetamol Apofri är och vad det används för. Paracetamol Apofri används för behandling av tillfälliga feber- och smärttillstånd av lindrig art, t ex feber vid förkylning, huvudvärk, tandvärk, menstruationssmärtor, muskel- och ledvärk.

Vad är para 500?

Det verksamma ämnet i Para-Tabs-tabletterna, paracetamol, är en febernedsättande smärtmedicin. Preparatet används tillfälligt för sänkning av feber, och för symptomatisk vård av lindriga till måttliga värktillstånd såsom huvudvärk, tandvärk, menstruationsbesvär, ledvärk och muskelvärk samt för postoperativa värk.

Vad är Alvedon 500 mg?

Alvedon innehåller paracetamol som är smärtlindrande och febernedsättande. Läkemedel som innehåller paracetamol kan i vissa fall orsaka livshotande leverskador. Var därför försiktig vid användning av Alvedon om du har kraftigt nedsatt leverfunktion.

Kan man köpa Alvedon receptfritt?

Alvedon är ett receptfritt läkemedel som innehåller det verksamma ämnet paracetamol som verkar smärtstillande och febernedsättande. Värktabletten lindrar tillfälliga feber- och smärttillstånd, t. ex feber och vid förkylning, huvudvärk, mensvärk, samt muskelvärk och ledvärk som är vanliga symtom vid influensa.

Vad är skillnaden mellan paracetamol och Alvedon?

Skillnaden mellan Alvedon 665 mg och vanliga paracetamoltabletter är den så kallade modifierade frisättningen som innebär att Alvedon 665 mg verkar under en längre tid. Den längre verkningstiden innebär att produkten inte behöver tas lika ofta som vanliga tabletter med paracetamol.

Varför kan man inte köpa Alvedon i affären?

Orsaken är en studie som Läkemedelsverket gjort som visar att antalet förgiftningsfall ökat markant sedan paracetamol började säljas även utanför apotek 2009.

Share this post