Allmänning

Hur monterar man en kapskiva?

Hur monterar man en kapskiva?

När du monterar ny skiva så är det bara att dra muttern mot skivan sen drar du lite lätt för hand genom att hålla i skivan. Dra inte åt den med nyckel för då sitter det stenhårt igen. Gör man rätt så slår man lös muttern/skivan för hand genom att slå mot skivan bara.

Vad är kapskivor gjorda av?

Kornen består vanligtvis av aluminium- oxid. Det finns även zirkonkorn, som är lite aggressivare och mest används på exempelvis gjuterier och i liknande verksamheter, och keramiska korn som består av sintrad aluminiumoxid och som håller skärpan längre än vanliga korn, men till en betydligt högre kostnad.

Vilken skiva till vinkelslip?

VANLIG VINKELSLIP Till de absolut flesta gör-det-själv-arbeten är en vinkelslip med 125 eller 150 mm skiva tillräckligt. Finns både med sladd och i en något dyrare batteriutgåva. STOR VINKELSLIP Behöver du mycket maskinkraft och ett stort skärdjup ska du skaffa dig en vinkelslip med en skiva på 230 mm.

Hur kapar man metall?

Bågfilen är det vanligaste verktyget för att såga i metall. Det enda du bör tänka på är att bågfilen är utrustad med sågblad anpassat för metall. Detta är ett prisvärt verktyg som är bra att ha hemma och som kan användas av alla, även amatören.

Hur länge håller en kapskiva?

Vad är det som gäller då? Kapskivor med en datummärkning på centrumbrickan. Datummärkningen anger det datum då tillverkarens garanti för tillverkningsfel går ut. Om kapskivorna förvaras rätt så åldras de dock mycket långsamt och har endast en marginellt försämrad livslängd efter detta datum.

Vad kan man göra med en vinkelslip?

En vinkelslip är det idealiska verktyget för olika uppgifter inom slipning, borstning, polering och rostborttagning. Den fungerar bra för avgradning av sten och metall. Metallytor kan ha vassa spetsar eller kanter vid svetsfogar eller sågsnitt. Du kan använda en slipskiva för att avlägsna dessa grader.

Vad kan man använda vinkelslip till?

Share this post